مطالب داوری فوتبال

داوران فوتبال، تهدید به مرگ، خشونت فیزیکی و آزار کلامی همه بخشی از کار هستند

داوران فوتبال، تهدید به مرگ، خشونت فیزیکی و آزار کلامی همه بخشی از کار هستند

داوران مسابقه نقشی جدایی ناپذیر در بازی زیبایی که ما آن را فوتبال می نامیم، ایفا می کنند. اما چیزی که در این بازی چندان زیبا نیست رفتار ناشایست با داور هنگام قضاوت است. به عنوان مثال، دیگو کاستا، مهاجم اتلتیکو مادرید، اخیراً به دلیل بد رفتاری با یک داور، هشت بازی محروم شد.

اکثر تماشاگران شاهد وضعیتی بوده اند که در آن یک داور مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. چه یک فوتبالیست حرفه ای به مادر داور توهین کند، چه والدین بازیکنان خردسال که داوران را در یک مسابقه محلی تهدید می کنند، رفتار ناشایست با داور به بخش "عادی" فوتبال تبدیل شده است.

داوران مسابقه با مجموعه‌ای از رفتارهای خصمانه از سوی بازیکنان، مربیان و تماشاگران مواجه می‌شوند که از توهین کلامی گرفته تا تجاوز فیزیکی را شامل می‌شود. متداول‌ترین شکل آزاری که به نمایش گذاشته می‌شود، پرخاشگری کلامی است، به طوری که 64 درصد از داوران در یک مطالعه ادعا می‌کنند که مکرراً چنین مواردی را تجربه کرده‌اند. نگران کننده است که 15 درصد از داوران در حین مسابقه آزار بدنی را گزارش کردند.

به نظر می‌رسد الگوی کلی بد رفتاری در تمام سطوح فوتبال ثابت است، وقتی در نظر بگیرید که داوران آماتور از 14 سال سن دارند، نگران‌کننده است که بدانید آن ها بیشتر در معرض رفتار تهاجمی قرار می گیرند، که توضیح می دهد که چرا حملات جدی تر به داوران اغلب در طول مسابقات آماتور انجام می شود.

تاثیر عاطفی

قرار گرفتن در معرض رفتار ناشایست می تواند اثرات نامطلوبی بر عملکرد یک داور داشته باشد، بسیاری از داوران پس از انتقاد بازیکنان و تماشاگران از کاهش تمرکز و انگیزه خود خبر می دهند. و اثرات جدی تر رفتار ناشایست نیز می تواند مدت ها پس از مسابقه ایجاد شود. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض اشکال مشابه رفتار ناشایست در محیط های شغلی دیگر می تواند پیامدهای روانی متعددی از جمله افزایش سطح اضطراب داشته باشد.

اثرات مخرب این رفتار ناشایست در کاهش نرخ بقاء داوران منعکس شده است - به طوری که تعداد بیشتری از داوران شغل خود را به دلیل رفتار ناشایست مداوم ترک می کنند. این احتمالاً منجر به کاهش داوران ماهر می شود. و از آنجایی که داوران نقش مهمی در فوتبال ایفا می کنند، این تنها می تواند منجر به بازی های با کیفیت پایین تر در همه سطوح شود.

علاوه بر این، بسیاری از این بیم دارند که عادی سازی رفتارهای توهین آمیز تأثیر منفی بر بازیکنان خردسال در سطوح پایه داشته باشد. این به این دلیل است که عدم مداخله در برابر تخلفات می تواند پیام اشتباهی در مورد رفتار مناسب به فوتبالیست های فردا بدهد.

چرا رفتار ناشایست؟

بازیکنان و تماشاگران اغلب تا حدی به دلیل آنچه به عنوان "محرک های درون بازی" شناخته می شود، درگیر رفتارهای توهین آمیز می شوند. اینها می تواند ناامیدی نسبت به تصمیمی باشد که آنها معتقدند ناعادلانه است - یا به عنوان روشی برای بیرونی کردن مشکلات آنها در بازی باشد. بسیاری از افراد همچنین از تعارض بین فردی با داور برای تأثیرگذاری بر تصمیمات داوری استفاده می کنند.

کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان اغلب سعی می‌کنند از رفتار فوتبالیست‌های مورد علاقه‌شان تقلید کنند - چه مدل مو یا مهارت‌هایشان در بازی. یکی از دلایل این رفتار، چیزی است که روانشناسان اجتماعی از آن به عنوان «تقویت نیابتی» یاد می کنند.

حالا از خود بپرسید، وقتی یک بازیکن جوان شاهد فریاد زدن یک فوتبالیست موفق است که به خاطر تصمیمی که علیه تیمش صادر کرده، سرش فریاد بزند، چه چیزی در ذهن یک بازیکن جوان می گذرد.

چنین رفتار ناشایست با داور اغلب توسط بازیکنان و مدیران در بالاترین سطح فوتبال نشان داده می شود - که اغلب با عواقب کمی برای آن ها همراه است. در نتیجه، این اقدامات به عنوان رفتار قابل قبول بینندگان و تماشاگران تلقی می شود. و این رفتار را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از فوتبال عادی می کند.

ترجمه: نوید کلانتری

دیدگاهتان را بنویسید