مطالب داوری فوتبال

قوانین داوری فوتبال 2024 – ترجمه نوید کلانتری

در مورد قوانین

فهرست

فلسفه و روح قوانین

فوتبال بزرگترین ورزش روی زمین است. در هر قاره، در هر کشور و در سطوح مختلف بازی فوتبال انجام می شود. این واقعیت که قوانین بازی برای همه فوتبال در سراسر جهان یکسان است، از جام جهانی فوتبال گرفته تا بازی بین کودکان خردسال در یک دهکده دورافتاده، نقطه قوت قابل توجهی است که باید همچنان در همه جا استفاده شود.

فوتبال باید قوانینی داشته باشد که بازی را عادلانه نگه می دارد - این پایه و اساس حیاتی "بازی زیبا" و یکی از ویژگی های حیاتی "روح" بازی است. بهترین مسابقات آنهایی هستند که به ندرت به داور نیاز است زیرا بازیکنان با احترام به یکدیگر، داوران و قوانین بازی می کنند. قوانین فوتبال در مقایسه با اکثر ورزش های تیمی دیگر نسبتاً ساده است، اما از آنجایی که بسیاری از موقعیت ها ذهنی و داوران انسان هستند، برخی از تصمیمات ناگزیر اشتباه می شوند یا باعث بحث و گفتگو می شوند.

برای برخی افراد، این بحث بخشی از لذت و جذابیت بازی است، اما، چه تصمیمات درست یا نادرست باشد، «روح» بازی ایجاب می کند که تصمیمات داوران همیشه باید اطاعت شود. همه نفرات، به ویژه مربیان و کاپیتان های تیم، مسئولیت روشنی در قبال بازی دارند تا به داوران و تصمیمات آنها احترام بگذارند.

قوانین نمی توانند با هر موقعیت ممکن برخورد کنند، بنابراین در مواردی که مقررات مستقیمی در قوانین وجود ندارد، هیأت بین المللی فوتبال IFAB  از داور انتظار دارد که در چارچوب "روح" بازی و قوانین تصمیم بگیرد - این اغلب شامل پرسیدن این سوال است که " فوتبال چه چیزی می‌خواهد / انتظار دارد؟". قوانین همچنین باید به ایمنی و رفاه بازیکنان کمک کند و این مسئولیت هیأت بین المللی فوتبال IFAB  است که در صورت نیاز از طریق خود قوانین، واکنش سریع و مناسبی برای حمایت از شرکت‌کنندگان در بازی نشان دهد.

برای مثال، اصلاحیه‌ای موقت در قانون 3 در پاسخ به همه‌گیری COVID-19 ارائه شد تا به رقابت‌ها این امکان را بدهد که حداکثر تعداد تعویض‌ها را برای هر تیم از سه به پنج افزایش دهند. این اصلاحیه در سال 2022 بخشی از قوانین بازی شد.

همچنین آزمایش‌ها با «تعویض اضافی به علت ضربه مغزی یا ضربه به سر» ادامه می‌یابد تا تیم‌ها بتوانند سلامت بازیکنی را که دچار ضربه مغزی واقعی یا مشکوک شده است، در اولویت قرار دهند بدون اینکه یکی از تعویض های آن ها هدر رود. حوادث ناگزیر رخ می دهند، اما هدف قوانین کمک به ایمن کردن بازی تا حد امکان، ایجاد تعادل بین سلامت بازیکنان و عدالت ورزشی است. این امر مستلزم آن است که داوران از قوانین استفاده کنند تا با بازیکنانی که اقدامات آنها بیش از حد تهاجمی یا خطرناک است، به شدت برخورد کنند.

قوانین، غیرقابل قبول بودن بازی نا امن را در عبارات انضباطی خود نشان می دهد، مانند "درگیری بی پروایانه" و "به خطر انداختن امنیت حریف" یا "استفاده از نیروی بیش از حد". برای ارتقای درک بیشتر قوانین، IFAB "قوانین فوتبال - قوانین ساده شده بازی" را منتشر کرده است که برای درک آسان تر قوانین نوشته شده است، به ویژه برای جوانان، داوران بالقوه یا تازه کار، بزرگسالانی که گاهی اوقات داوری می کنند، بازیکنان، مربیان (از جمله کسانی که برای کسب مدرک مربیگری تلاش می کنند)، تماشاگران و رسانه ها. برای دسترسی یا دانلود قوانین فوتبال، که می توانند بر اساس حروف الفبا یا بر اساس دسته بندی مرتب شوند، به www.footballrules.com مراجعه کنید.

مدیریت تغییرات در قوانین

فوتبال باید بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت، نژاد، مذهب، فرهنگ، قومیت، گرایش جنسی یا معلولیت، برای بازیکنان، داوران و مربیان و همچنین تماشاگران، هواداران و مدیران جذاب و لذت بخش باقی بماند. بنابراین، برای تغییر یک قانون، IFAB  و تمام نهادهای آن که در فرآیند تصمیم‌گیری دخیل هستند باید متقاعد شوند که این تغییر به نفع بازی خواهد بود. این گاهی اوقات به این معنی است که تغییر بالقوه نیاز به آزمایش دارد.

برای هر تغییر پیشنهادی، تمرکز بر انصاف، صیانت، احترام، ایمنی، لذت شرکت کنندگان و تماشاگران و در صورت لزوم، استفاده از فناوری برای بهبود بازی است. IFAB به تعامل با جامعه جهانی فوتبال ادامه خواهد داد تا تغییرات در قوانین به نفع فوتبال در همه سطوح و در هر گوشه از جهان باشد و به این ترتیب که یکپارچگی بازی، قوانین و داوران مورد احترام، ارزش و حفاظت قرار میگیرند.

آینده

IFAB  کار خود را با پنل‌های مشورتی و تلاش‌های مشاوره‌ای گسترده‌اش، با تمرکز مداوم بر رفاه بازیکنان، بازخورد از آزمایش «تعویض در اثر ضربه مغزی» و ایجاد بازی منصفانه‌تر و جذاب‌تر برای انجام و تماشای بازی ادامه خواهد داد. همچنین حفظ «جهان‌شمولی» قوانین مهم است تا بازیکنان جوان بتوانند مسابقات را از تلویزیون تماشا کنند و سپس بیرون بروند و سعی کنند آنچه را که دیده‌اند بازسازی کنند.

IFAB از تعامل با مردم در سراسر جهان بسیار لذت می برد و ما همیشه از دریافت پیشنهادات یا سوالات مربوط به قوانین بازی بسیار خرسندیم. در واقع، بسیاری از تغییرات اخیر قانون از پیشنهادات مردم از بسیاری از نقاط مختلف جهان سرچشمه گرفته است. بنابراین لطفاً برای جزئیات بیشتر در وب سایت ما بررسی کنید: www.theifab.com.

لطفا پیشنهادات، ایده ها و سوالات خود به آدرس lawenquiries@theifab.com ارسال کنید.

یادداشت ها و اصلاحات

اصلاحات کلی

جهانی بودن قوانین بازی به این معنی است که بازی اساساً در هر نقطه از جهان و در هر سطحی یکسان است. قوانین علاوه بر ایجاد یک محیط "عادلانه" و ایمن که در آن بازی انجام می شود، باید مشارکت و لذت را نیز ارتقا دهند.

از لحاظ تاریخی، IFAB  به فدراسیون‌های ملی فوتبال اجازه می‌دهد تا برخی از انعطاف‌پذیری‌ها را برای اصلاح قوانین «سازمانی» برای دسته‌های خاص فوتبال داشته باشند. IFAB  قویاً معتقد است که فدراسیون‌های فوتبال ملی باید بتوانند برخی از جنبه‌های فوتبال را اصلاح کنند تا به نفع فوتبال در کشور خودشان باشد.

نحوه بازی و داوری بازی باید در هر زمین فوتبال در جهان، از فینال جام جهانی تا کوچکترین دهکده، یکسان باشد. با این حال، نیازهای فوتبال داخلی یک کشور باید تعیین کند که بازی چقدر طول می کشد، چند نفر می توانند در آن شرکت کنند و برخی رفتارهای ناعادلانه چگونه مجازات می شوند.

همه فدراسیون‌های ملی (و کنفدراسیون‌ها و فیفا) این اختیار را دارند که تمام یا برخی از حوزه‌های سازمانی قوانین بازی ذیل را برای فوتبال که مسئولیت آن‌ها را بر عهده دارند، تغییر دهند:

برای تمام سطوح بازی:

  • حداکثر تعداد تعویض‌هایی که هر تیم مجاز به استفاده است 5 تعویض است، به استثنای فوتبال جوانان که حداکثر توسط فدراسیون ملی، کنفدراسیون یا فیفا تعیین می‌شود.

* برای شرایطی که مسابقات به وقت اضافه می روند و جزئیات تعداد و فرصت های تعویض ، قانون 3 را نیز ببینید.

برای جوانان، پیشکسوتان، معلولان و فوتبال پایه:

  • اندازه زمین بازی
  • اندازه، وزن و مواد توپ
  • طول و ارتفاع دروازه
  • مدت زمان دو نیمه بازی (و دو نیمه وقت اضافه)
  • استفاده از تعویض های برگشتی
  • استفاده از اخراج های موقت (سین بینز) برای برخی / همه اخطار ها (YC)

علاوه بر این، برای اینکه فدراسیون‌های ملی انعطاف بیشتری داشته باشند تا فوتبال داخلی خود را توسعه دهند، تغییرات زیر در رابطه با «دسته‌های» فوتبال مجاز است:

  • فدراسیون های ملی، کنفدراسیون ها و فیفا برای تصمیم گیری در مورد محدودیت های سنی فوتبال جوانان و پیشکسوتان انعطاف پذیر هستند.
  • هر فدراسیون ملی تعیین خواهد کرد که کدام مسابقات در پایین ترین سطوح فوتبال به عنوان فوتبال پایه تعیین می شوند.

مجوز برای سایر تغییرات

فدراسیون های ملی این امکان را دارند که اصلاحات مختلف را برای مسابقات مختلف تأیید کنند - هیچ الزامی برای اعمال آنها به صورت جهانی یا اعمال همه آنها وجود ندارد. با این حال، هیچ تغییر دیگری بدون اجازه IFAB مجاز نیست.

از فدراسیون‌های ملی خواسته می‌شود که IFAB را از استفاده خود از این اصلاحات و اینکه در چه سطوحی استفاده میشود مطلع کنند، ، زیرا این اطلاعات، و به‌ویژه دلیل(های) استفاده از اصلاحات، ممکن است ایده‌ها یا استراتژی‌های توسعه‌ای که IFAB می‌تواند به اشتراک بگذارد را شناسایی کند که این به توسعه فوتبال در سایر فدراسیون های ملیمی تواند کمک کند.

IFAB همچنین علاقه زیادی به شنیدن سایر تغییرات احتمالی در قوانین بازی دارد که می تواند مشارکت را افزایش دهد، فوتبال را جذاب تر کند و توسعه جهانی آن را ارتقا دهد.

دستورالعمل برای اخراج موقت (سین بنز)

صد و سی و یکمین مجمع عمومی IFAB که در 3 مارچ 2017 در لندن برگزار شد، استفاده از اخراج‌های موقت (سین بین‌ها) برای همه یا برخی از اخطارها / کارت‌های زرد (YCs) در فوتبال جوانان، پیشکسوتان، معلولان و پایه را مشروط به تایید فدراسیون ملی فوتبال، کنفدراسیون یا فیفا کرد. اشاره به اخراج موقت در موارد زیر یافت می شود:

قانون 5 - داور (اختیارات و وظایف): اقدام انضباطی

داور این اختیار را دارد که کارت های زرد یا قرمز نشان دهد و در صورتی که قوانین مسابقه اجازه می دهد، بازیکن را به طور موقت از زمین بازی اخراج کند، چه در ابتدای مسابقه تا پایان بازی چه در فاصله نیمه، وقت اضافه و ضربات پنالتی.

اخراج موقت زمانی است که بازیکنی مرتکب خطای مستحق کارت زرد شده و با "تعلیق" فوری از شرکت در قسمت بعدی آن مسابقه مجازات می شود. فلسفه این است که «مجازات فوری» می‌تواند تأثیر مثبت و قابل توجهی بر رفتار بازیکن متخلف و به طور بالقوه تیم بازیکن داشته باشد.

فدراسیون ملی، کنفدراسیون یا فیفا باید پروتکل اخراج موقت را در چارچوب دستورالعمل‌های زیر (برای انتشار در قوانین مسابقات) تصویب کنند:

فقط بازیکنان

  • اخراج موقت برای همه بازیکنان (از جمله دروازه بانان) اعمال می شود، اما بازیکن انجام می شود، اعمال نمی شود.

علامت داور

داور با نشان دادن یک کارت زرد و سپس اشاره واضح با هر دو دست خود به ناحیه اخراج موقت (معمولاً منطقه فنی بازیکن) اخراج موقت را نشان می دهد.

مدت اخراج موقت

  • مدت اخراج موقت برای همه تخلفات یکسان است
  • مدت اخراج موقت باید بین 10 تا 15 درصد کل زمان بازی باشد (مثلاً 10 دقیقه در یک بازی 90 دقیقه‌ای، 8 دقیقه در یک بازی 80 دقیقه‌ای)
  •  دوره اخراج موقت زمانی شروع می شود که بازی پس از خروج بازیکن از زمین بازی دوباره شروع شود.

داور باید زمان تلف شده برای توقفی که در پایان نیمه مجاز خواهد بود را در دوره اخراج موقت لحاظ کند (مانند تعویض، مصدومیت و غیره...)

  • تعیین زمان اخراج ممکن است مسئولیت یک نماینده، داور چهارم یا کمک داور بی طرف باشد. برعکس می تواند یک عضو تیم باشد.
  • پس از اتمام زمان اخراج موقت، بازیکن می تواند با اجازه داور به زمین بازی بازگردد، که می تواند در حالی باشد که بازی درجریان است.
  • داور تصمیم نهایی را در مورد زمان بازگشت بازیکن را میگیرد.
  • بازیکنی که به طور موقت اخراج شده است را نمی توان تا پایان دوره اخراج موقت تعویض کرد.
  • اگر یک دوره اخراج موقت در پایان نیمه اول تکمیل نشده باشد، قسمت باقیمانده از دوره اخراج موقت از شروع نیمه دوم محاسبه می شود.
  • بازیکنی که در پایان مسابقه همچنان در حال اخراج موقت است، اجازه دارد در پنالتی ها شرکت کند.

منطقه اخراج موقت

  • بازیکنی که به طور موقت اخراج شده است باید در منطقه فنی یا در کنار مربی/کادر فنی تیم بماند، مگر زمان گرم کردن.

جرایم در حین اخراج موقت

  • بازیکنی که موقتاً اخراج شده و مرتکب تخلف کارت زرد یا قرمزدر طول دوره اخراج موقت خود شود، دیگر در مسابقه شرکت نخواهد کرد و نمی‌تواند جایگزین یا تعویض شود.

اقدامات انضباطی بیشتر

  • مسابقات/ فدراسیون های ملی تصمیم خواهند گرفت که آیا اخراج های موقت باید به مقامات مربوطه گزارش شود و آیا ممکن است اقدامات انضباطی دیگری انجام شود یا خیر.

سیستم های اخراج موقت

یک مسابقه ممکن است از یکی از سیستم های اخراج موقت زیر استفاده کند:

  •  سیستم A - برای همه اخطارها
  •  سیستم B - برای برخی اما نه همه اخطارها

سیستم A - اخراج موقت برای همه اخطار ها

  • همه کارت زرد ها با اخراج موقت مجازات می شوند
  • بازیکنی که اخطار دوم را در همان مسابقه دریافت می کند:
  • یک اخراج موقت دوم دریافت خواهد کرد و سپس دیگر در مسابقه شرکت نخواهد کرد .
  • ممکن است در پایان دومین دوره اخراج موقت با یک بازیکن تعویضی جایگزین شود، اگر تیم بازیکن از حداکثر تعداد تعویض‌های خود استفاده نکرده باشد.

سیستم B - اخراج موقت برای برخی اما نه همه کارت زرد ها

  • لیست از پیش تعریف شده از تخلفات مستحق کارت زرد با اخراج موقت مجازات خواهد شد.
  • همه جرایم اخطاری دیگر با کارت زرد مجازات می شوند.
  •  بازیکنی که به طور موقت اخراج شده و سپس اخطار (YC) دریافت می‌کند به بازی ادامه می‌دهد.
  • بازیکنی که اخطار (YC) دریافت کرده و سپس اخراج موقت دریافت می کند، می تواند پس از پایان دوره اخراج موقت به بازی ادامه دهد.
  • بازیکنی که در همان مسابقه اخراج موقت دوم را دریافت می کند، اخراج موقت را انجام می دهد و سپس دیگر در مسابقه شرکت نمی کند. اگر تیم بازیکن از حداکثر تعداد تعویض‌های خود استفاده نکرده باشد، در پایان دومین دوره اخراج موقت، بازیکن ممکن است با یک بازیکن تعویضی جایگزین شود، اما بازیکنی که اخطار اخراج غیرموقت (YC) نیز دریافت کرده است، نمی‌تواند جایگزین شود.
  • بازیکنی که در همان مسابقه اخطار دوم (YC) را دریافت کند از بازی اخراج می شود و دیگر در مسابقه شرکت نمی کند و نمی تواند جایگزین/ تعویض شود.

*برخی از مسابقات ممکن است استفاده از اخراج موقت را فقط برای اخطار هایی (YCs) برای تخلفات مربوط به رفتار «نامناسب» به درد بخور بدانند، به عنوان مثال:

  • شبیه سازی
  • به تأخیر انداختن عمدی شروع مجدد مسابقه
  • سخنان یا حرکات زننده
  • توقف یا مداخله در یک حمله با موقعیت گل با نگه داشتن، کشیدن، هل دادن یا هند
  • به سمت توپ رفتن و شوت نزدن در یک ضربه پنالتی

دستورالعمل برای جایگزین های بازگشتی

پس از تصویب در یکصد و سی و یکمین مجمع عمومی IFAB که در تاریخ 3 مارچ 2017 در لندن برگزار شد، قوانین بازی اکنون اجازه استفاده از تعویض های بازگشتی را در فوتبال جوانان، پیشکسوتان، معلولان و فوتبال پایه را می دهد، مشروط به تایید فدراسیون ملی، کنفدراسیون یا فیفا.

ارجاع به تعویض های برگشتی در موارد زیر یافت می شود:

قانون 3 - بازیکنان (تعداد تعویض ها): تعویض های برگشتی

  • استفاده از تعویض های برگشتی فقط در فوتبال جوانان، پیشکسوتان، معلولین و پایه با موافقت فدراسیون ملی فوتبال، کنفدراسیون یا فیفا مجاز است.

«تعویض بازگشتی» بازیکنی است که قبلاً در مسابقه بازی کرده و تعویض شده است (یک بازیکن تعویضی) و بعداً در بازی با جایگزینی با بازیکن دیگری به بازی باز می گردد.

قوانین بازی 2024

قانون 1 - زمین بازی

  1. سطح زمین

سطح زمین بازی باید یک زمین کاملاً طبیعی یا اگر قوانین مسابقه اجازه می‌دهد، یک سطح کاملاً مصنوعی باشد، یا در مواردی که قوانین مسابقه اجازه ترکیبی از چمن مصنوعی و طبیعی باشد (سیستم ترکیبی یا هیبریدی).

رنگ سطوح مصنوعی نیز باید سبز باشد.

در مواردی که سطوح مصنوعی در مسابقات بین تیم‌های نماینده فدراسیون های ملی فوتبال وابسته به فیفا یا مسابقات بین‌المللی باشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سطح باید الزامات کیفیت فیفا برای چمن فوتبال را دارا باشد، مگر اینکه  IFAB مجوز خاصی داده باشد.

  1. علامت گذاری زمین

زمین بازی باید مستطیل شکل و با خطوط پیوسته علامت گذاری (نباید خطرناک باشد) شود. این خطوط متعلق به مناطقی هستند که محدوده و مرز ها را تعیین می کنند.

فقط خطوط مشخص شده در قانون 1 باید در زمین بازی علامت گذاری شوند. در مواردی که از چمن مصنوعی استفاده می شود، استفاده از خطوط دیگر مجاز هستند به شرطی که رنگ متفاوتی داشته باشند و از خطوط فوتبال به وضوح قابل تشخیص باشند. دو خط مرزی طولانی تر، خطوط طولی هستند و دو خط کوتاهتر خطوط عرضی (خط دروازه) هستند.

زمین بازی توسط یک خط نیمه به دو نیمه تقسیم می شود که به نقاط میانی در مرکز دو خط طولی می پیوندد.

علامت مرکزی در وسط خط نیمه است. دایره ای به شعاع 9.15 متر (10 yds) در اطراف آن مشخص شده است.

  • اندازه گیری ها از خارج خطوط انجام می شود زیرا خطوط بخشی از منطقه ای هستند که آنها را در بر می گیرند.
  • نقطه پنالتی از مرکز علامت تا لبه پشتی خط دروازه اندازه گیری می شود.

علائم ممکن است در فاصله 9.15 متری (10 یارد) از قوس گوشه در زوایای قائم به خطوط دروازه و خطوط طولی ایجاد شود.

همه خطوط باید دارای ضخامت و پهنای یکسان باشند که نباید بیش از 12 سانتی متر (5 اینچ) باشد. خطوط دروازه باید هم ضخامت تیرک های دروازه باشند.

به بازیکنی که علامت‌های غیرمجاز در زمین بازی ایجاد می‌کند باید به دلیل رفتار غیرورزشی اخطار داده شود. اگر داور متوجه شود که این کار در طول مسابقه انجام شده است، زمانی که توپ بعدی از بازی خارج شد به بازیکن اخطار داده می شود.

  1. ابعاد

خط طولی باید بلندتر از خط عرضی باشد.

  • طول (خط طولی): حداقل 90 متر (100 یارد) حداکثر 120 متر (130 یارد)
  • طول (خط عرضی): حداقل 45 متر (50 یارد) حداکثر 90 متر (100 یارد)

مسابقات ممکن است طول خط عرضی و خط طولی را در ابعاد فوق تعیین کند.

  1. ابعاد برای مسابقات بین المللی

  • طول (خط طولی): حداقل 100 متر (110 یارد) حداکثر 110 متر (120 یارد)
  • طول (خط عرضی): حداقل 64 متر (70 یارد) حداکثر 75 متر (80 یارد)

مسابقات ممکن است طول خط عرضی و خط طولی را در ابعاد فوق تعیین کند.

  1. محوطه دروازه

دو خط در زوایای قائم با خط دروازه، 5.5 متر (6 یارد) از داخل هر تیرک دروازه رسم می شود. این خطوط به طول 5.5 متر (6 یارد) به داخل زمین بازی کشیده می شوند و با خطی که موازی با خط دروازه کشیده شده است به هم می پیوندند. منطقه محدود به این خطوط و خط دروازه منطقه دروازه است.

  1. محوطه جریمه

دو خط در زوایای قائم با خط دروازه، 16.5 متر (18 yds) از داخل هر تیرک دروازه کشیده می شود. این خطوط به طول 16.5 متر (18 yds) تا داخل زمین بازی امتداد می یابند و با خطی که موازی با خط دروازه کشیده شده است به هم می پیوندند. منطقه محدود شده توسط این خطوط محوطه جریمه است.

در هر محوطه جریمه، یک نقطه پنالتی در فاصله 11 متری (12 yds) از نقطه میانی بین تیرک دروازه ها ایجاد می شود.

یک کمان دایره ای به شعاع 9.15 متر (10 yds) از مرکز هر نقطه پنالتی در خارج از محوطه جریمه کشیده می شود.

  1. منطقه کرنر

ناحیه کرنر با یک چهارم دایره به شعاع 1 متر از هر پرچم کرنر که در داخل زمین بازی کشیده شده است، تعریف می شود.

  1. پرچم کرنر و پرچم وسط زمین

یک تیرک پرچم به ارتفاع حداقل 1.5 متر (5 فوت) با بالای غیر نوک تیز و یک پرچم باید در هر گوشه قرار گیرد.

پرچم را می توان در هر انتهای خط نیمه ، حداقل 1 متر (1 yd) خارج از خط طولی قرار داد.

  1. محوطه فنی

محوطه فنی مربوط به مسابقاتی است که در استادیوم‌هایی انجام می‌شود که محل نشستن آن‌ها برای کادر تیم و بازیکنان تعویضی مشخص شده است:

  • محوطه فنی باید فقط 1 متر (1 yd) در دو طرف محل نشستن تعیین شده و تا فاصله 1 متری (1 yd) از خط طولی گسترش یابد.
  • علامت گذاری باید برای تعریف منطقه استفاده شود
  • تعداد افراد مجاز برای اشغال منطقه فنی توسط قوانین مسابقه تعریف می شود
  • ساکنین منطقه فنی:
  • قبل از شروع مسابقه مطابق با قوانین مسابقه تعریف می شوند
  • باید به شیوه ای مسئولانه رفتار کند
  • باید در محدوده خود باقی بماند، مگر در شرایط خاص، مانند فیزیوتراپیست/پزشک که وارد زمین بازی می شود، با اجازه داور ،برای ارزیابی بازیکن مصدوم
  • فقط یک نفر در هر زمان مجاز به انتقال دستورالعمل های تاکتیکی از ناحیه فنی است
  1. دروازه ها

یک دروازه باید در مرکز هر خط عرضی قرار گیرد.

یک دروازه شامل دو تیرک عمودی است که از پرچم های کرنر فاصله دارند و در بالا با یک تیر افقی به هم متصل می شوند. تیرک دروازه و تیر افقی باید از مواد تایید شده ساخته شده و خطرناک نباشد. تیرک دروازه های هر دو گل باید یک شکل باشد که باید مربع، مستطیل، گرد، بیضوی یا ترکیبی از این گزینه ها باشد.

توصیه می‌شود که تمام دروازه های مورد استفاده در مسابقات رسمی که تحت نظارت فیفا یا کنفدراسیون‌ها برگزار می‌شوند، الزامات کیفیت فیفا برای اهداف فوتبال را برآورده کنند.

فاصله بین دو تیر عمودی 7.32 متر (8 yds) و فاصله تیرک افقی تا زمین 2.44 متر (8 فوت) است.

موقعیت تیرک دروازه ها نسبت به خط دروازه باید مطابق با خطوط گرافیکی باشد.

تیرک های دروازه باید سفید و دارای عرض و عمق یکسان باشد و  نباید از 12 سانتی متر (5 اینچ) تجاوز کند.

اگر تیرک افقی جابجا یا شکسته شود، بازی متوقف می شود تا زمانی که در موقعیت خود تعمیر یا تعویض شود و بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود. اگر قابل تعمیر نباشد، بازی باید نیمه تمام بماند. یک طناب یا هر ماده قابل انعطاف یا خطرناکی نباید جایگزین تیربک شود.

تور دروازه ممکن است به دروازه ها و یا زمین پشت دروازه متصل شود. آنها باید به درستی جفت و جور شوند و نباید در کار دروازه بان مشکل ایجاد کنند.

ایمنی

دروازه ها باید محکم روی زمین محکم شوند.

  1. فناوری خط دروازه (GLT)

سیستم های GLT ممکن است برای بررسی اینکه آیا یک گل برای حمایت از تصمیم داور به ثمر رسیده است یا خیر استفاده شود. استفاده از GLT باید در قوانین مسابقه قید شود.

اصول فناوری خط دروازه  

GLT  فقط برای خط دروازه اعمال می شود و فقط برای تعیین اینکه آیا یک گل به ثمر رسیده است یا خیر استفاده می شود.

نشان دادن اینکه آیا یک گل به ثمر رسیده است باید فوراً و به طور خودکار ظرف یک ثانیه توسط سیستم GLT فقط برای داوران مسابقه تأیید شود (از طریق ساعت داور، با لرزش و سیگنال بصری). همچنین ممکن است به اتاق عمل ویدیویی نیز (VOR) ارسال شود.

الزامات و مشخصات فناوری خط دروازه  

اگر از GLT در مسابقات استفاده شود، برگزارکنندگان مسابقات باید اطمینان حاصل کنند که سیستم با الزامات کیفیت فیفا برای GLT مطابقت دارد.

در مواردی که از GLT استفاده می شود، داور باید عملکرد فناوری را قبل از مسابقه همانطور که در راهنمای تست تعیین شده است آزمایش کند. اگر فناوری مطابق با راهنمای تست عمل نکند، داور نباید از سیستم GLT استفاده کند و باید این موضوع را به مقامات مربوطه گزارش دهد.

  1. تبلیغات تجاری

از زمانی که تیم ها وارد زمین بازی می شوند تا زمانی که در نیمه از آن خارج می شوند و از زمان ورود مجدد تیم ها به زمین بازی تا پایان مسابقه هیچ شکلی از تبلیغات تجاری، اعم از واقعی یا مجازی، در زمین بازی، در محوطه محصور شده توسط تور دروازه، محوطه فنی یا محوطه بازبینی داور (RRA) یا روی زمین در فاصله 1 متری از خطوط مرزی مجاز نیست. تبلیغات بر روی دروازه ها، تورها، پرچم ها ممنوع است و هیچ گونه تجهیزات جانبی (دوربین، میکروفون و غیره) نباید به این موارد متصل شود.

علاوه بر این، تبلیغات مستقیم باید حداقل:

  • 1 متر (1 yd) از خطوط طولی فاصله داشته باشند.
  • همان فاصله از خط دروازه به اندازه عمق تور دروازه فاصله داشته باشند.
  • 1 متر (1 yd) از تور دروازه فاصله داشته باشند.
  1. آرم ها و نشان ها

آرم های فیفا، کنفدراسیون ها، فدراسیون های ملی فوتبال، مسابقات، باشگاه ها یا سایر ارگان ها، اعم از واقعی یا مجازی، در زمین بازی، تور دروازه ها و مناطقی که در آن قرار دارند، دروازه ها و پرچم ها در طول زمان بازی ممنوع است. این آرم ها و نشان ها روی پرچم های کرنر و پرچم های وسط زمین مجاز هستند.

  1. کمک داور ویدیویی (VARs)

در مسابقاتی که از VAR استفاده می کنند باید یک اتاق عمل ویدیویی (VOR) و حداقل یک منطقه بررسی داور (RRA) وجود داشته باشد.

اتاق عمل ویدئویی (VOR)

VOR  جایی است که کمک داور ویدیویی  (VAR)، کمک وی ای آر (AVAR) و اپراتور پخش مجدد (RO) کار می کنند. این ممکن است در/نزدیک به استادیوم یا در مکانی دورتر باشد. فقط افراد واجدالشرایط مجاز به ورود به VOR یا ارتباط با  VAR، AVAR  و RO در طول مسابقه هستند.

بازیکن، بازیکن تعویضی، یا کادر تیمی که وارد VOR شود از بازی اخراج خواهد شد.

منطقه بررسی داور (RRA)

در مسابقاتی که از VAR استفاده می شود باید حداقل یک RRA وجود داشته باشد که داور در آن "بازبینی داخل زمین" (OFR) را انجام دهد. RRA  باید:

  • در مکانی قابل مشاهده در خارج از زمین بازیقرار بگیرد
  • به وضوح علامت گذاری شده باشد

به بازیکن، بازیکن تعویضی یا کادر تیمی که وارد RRA شود اخطار داده می شود.

قانون 2 - توپ

1. کیفیت ها و اندازه گیری ها

همه توپ ها باید:

  • کروی باشند
  • از مواد مناسب ساخته شده باشند
  • محیطی بین 68 سانتی متر (27 اینچ) تا 70 سانتی متر (28 اینچ) داشته باشند
  • بین 410 گرم (14 اونس) و 450 گرم (16 اونس) وزن در شروع مسابقه داشته باشند
  • فشاری معادل 0.6-1.1 اتمسفر (600-1100 گرم بر سانتی متر مربع) در سطح دریا داشته باشند

تمام توپ‌های مورد استفاده در مسابقات رسمی که تحت نظارت فیفا یا کنفدراسیون‌ها برگزار می‌شوند باید شرایط لازم را داشته باشند و یکی از علائم کیفیت فوتبال فیفا را داشته باشند.

هر علامت نشان می دهد که توپ به طور رسمی آزمایش شده است و الزامات فنی خاص برای آن علامت را برآورده می کند که مضاف بر حداقل مشخصات مندرج در قانون 2 است و باید توسط IFAB تأیید شود.

مسابقات ملی ممکن است نیاز به استفاده از توپ هایی داشته باشد که یکی از این علائم را دارند.

در مسابقاتی که در یک رقابت رسمی که تحت نظارت فیفا، کنفدراسیون ها یا فدراسیون های ملی برگزار می شود، هیچ شکلی از تبلیغات تجاری روی توپ مجاز نیست، به جز لوگو/آرم مسابقه، برگزارکننده مسابقات و علامت تجاری سازنده مجاز. مقررات مسابقه ممکن است اندازه و تعداد چنین علامت‌هایی را محدود کند.

  1. تعویض توپ معیوب. اگر توپ معیوب شود:

  • بازی متوقف می شود و
  • با یک دراپ بال دوباره شروع می شود

اگر توپ در هنگام، ضربه شروع بازی، ضربه کرنر، ضربه آزاد، ضربه پنالتی یا پرتاب معیوب شود، شروع مجدد انجام می شود.

اگر توپ در حین ضربه پنالتی یا ضربات پنالتی هنگام حرکت رو به جلو و قبل از برخورد با بازیکن، تیر افقی یا تیرک عمودی دروازه معیوب شود، ضربه پنالتی دوباره تکرار می شود.

تغییر توپ در طول مسابقه بدون اجازه داور ممنوع است.

  1. توپ های اضافی

توپ های اضافی که شرایط قانون 2 را برآورده می کنند ممکن است در اطراف زمین بازی قرار گیرند و استفاده از آنها تحت کنترل داور است.

قانون 3 - بازیکنان

  1. تعداد بازیکنان

یک مسابقه توسط دو تیم انجام می شود که هر کدام حداکثر یازده بازیکن دارند. یکی باید دروازه بان باشه اگر هر یک از تیم ها کمتر از هفت بازیکن داشته باشد، ممکن است یک مسابقه شروع یا ادامه پیدا نکند.

اگر تیمی کمتر از هفت بازیکن داشته باشد به دلیل اینکه یک یا چند بازیکن عمداً زمین بازی را ترک کرده اند، داور موظف به توقف بازی نیست و ممکن است بازی ادامه داده شود، اما بازی نباید پس از خارج شدن توپ از بازی از سر گرفته شود (اگر یک تیم حداقل هفت بازیکن را نداشته باشد).

اگر قوانین مسابقه بیان می‌کند که همه بازیکنان و بازیکنان تعویضی باید قبل از شروع بازی نامشان در لیست نهایی قید شوند، و تیمی مسابقه‌ای را با کمتر از یازده بازیکن شروع کند، فقط بازیکنان و بازیکنان تعویضی که در لیست تیم ذکر شده‌اند می‌توانند پس از ورود در مسابقه شرکت کنند.

  1. تعداد تعویض

مسابقات رسمی

تعداد بازیکنان تعویضی، حداکثر تا پنج نفر، که ممکن است در هر مسابقه ای که در یک رقابت رسمی برگزار می شود استفاده شود، توسط فیفا، کنفدراسیون یا فدراسیون ملی فوتبال تعیین می شود. برای رقابت‌های مردان و زنان که شامل تیم‌های اول باشگاه‌ها در دسته برتر یا تیم‌های ملی بزرگسالان «الف» می‌شود که در آن قوانین مسابقات اجازه می‌دهد حداکثر از پنج بازیکن تعویضی استفاده شود، هر تیم:

  • حداکثر سه فرصت تعویض دارد*
  • ممکن است علاوه بر این در بین دو نیمه تعویض انجام دهد * در صورتی که هر دو تیم به طور همزمان تعویض کنند، این به عنوان یک فرصت تعویض استفاده شده برای هر دو تیم محسوب می شود. تعویض های متعدد (و درخواست آن ها) توسط یک تیم در طول یک توقف در بازی به عنوان یک فرصت تعویض استفاده شده محاسبه می شود.

وقت اضافه بعد از وقت قانونی (دو زمان 15 دقیقه ای)

  • اگر تیمی از حداکثر تعداد تعویض و/یا فرصت های تعویض استفاده نکرده باشد، هر تعویض و فرصت تعویض استفاده نشده می تواند در وقت اضافه استفاده شود.
  • در صورتی که قوانین مسابقات به تیم ها اجازه می دهد از یک تعویض اضافی در وقت های اضافه استفاده کنند، هر تیم یک فرصت تعویض اضافی خواهد داشت.
  • همچنین ممکن است در بازه زمانی بین پایان بازی و شروع وقت اضافه و در بین دو نیمه وقت اضافه تعویض ها انجام شود - اینها به عنوان فرصت های تعویض استفاده شده به حساب نمی آیند.

در قوانین مسابقه باید قید شود:

  • چند تعویضی می توان ثبت کرد، از سه تا حداکثر پانزده
  • آیا زمانی که یک بازی به وقت اضافه می‌رود می‌توان از یک تعویض اضافی استفاده کرد (خواه تیم قبلاً از تعداد کامل تعویض‌های مجاز استفاده کرده باشد یا خیر)

مسابقات دیگر

در بازی‌های تیم ملی «الف» بزرگسالان، حداکثر پانزده بازیکن جایگزین می‌توان نام برد که حداکثر از شش نفر از آنها می‌توان استفاده کرد.

در تمام مسابقات دیگر، تعداد بیشتری از تعویض ها ممکن است استفاده شود مشروط بر اینکه:

  • تیم ها در مورد حداکثر تعداد به توافق برسند
  • قبل از مسابقه به داور اطلاع داده شود

در صورت عدم اطلاع داور یا عدم توافق قبل از مسابقه، هر تیم حداکثر مجاز به شش تعویض است.

تعویض های برگشتی استفاده از تعویض های برگشتی فقط در فوتبال جوانان، پیشکسوتان، معلولان و پایه، مشروط به موافقت فدراسیون ملی فوتبال، کنفدراسیون یا فیفا مجاز است.

  1. فرایند تعویض

اسامی بازیکنان تعویضی باید قبل از شروع مسابقه به داور داده شود. هر بازیکن تعویضی که تا این زمان نامش ذکر نشده است نمی تواند در مسابقه شرکت کند.

برای جایگزینی بازیکن با بازیکن جانشین باید موارد زیر رعایت شود:

  • قبل از انجام هر گونه تعویض باید به داور اطلاع داده شود
  • بازیکنی که تعویض می شود:
  • اجازه داور برای ترک زمین بازی را دریافت می کند، مگر اینکه قبلاً از زمین بازی خارج شده باشد، و باید از نزدیکترین نقطه در خط طولی و عرضی، زمین را ترک کند، مگر اینکه داور نشان دهد که بازیکن مستقیماً و بلافاصله در خط نیمه یا نقطه دیگری (مثلاً. برای ایمنی/امنیت یا جراحت) زمین را ترک کند.
  • باید فوراً به محوطه فنی یا رختکن برود و دیگر در مسابقه شرکت نکند، مگر در مواردی که تعویض برگشتی مجاز باشد.
  • اگر بازیکنی که قرار است تعویض شود از بیرون رفتن امتناع کرد، بازی ادامه می یابد

جایگزین فقط وارد می شود:

  • در حین توقف در بازی
  • در خط نیمه
  • بعد از خروج بازیکن در حال تعویض
  • پس از دریافت علامت از داور

تعویض با ورود بازیکن تعویضی به زمین بازی کامل می شود.

همه بازیکنان تعویضی، چه بازی کنند و چه نکنند، تابع اختیارات داور هستند.

  1. تعویض دروازه بان

هر یک از بازیکنان ممکن است جای خود را با دروازه بان عوض کند اگر:

  • قبل از انجام تغییر به داور اطلاع داده شود
  • تغییر در حین توقف در بازی انجام شود
  1. تخلفات و مجازات ها

اگر یک بازیکن تعویضی به جای بازیکن اصلی اشاره شده در لیست، مسابقه را شروع کند و داور از این تغییر مطلع نشود:

  • داور به بازیکن تعویضی اجازه می دهد که به بازی ادامه دهد
  • هیچ گونه اقدام انضباطی علیه جانشین نامبرده نمی توان انجام داد
  • اسم بازیکنی که بیرون است باید به عنوان یک بازیکن ذخیره ثبت شود
  • تعداد تعویض ها کاهش نمی یابد
  • داور حادثه را به مقامات مربوطه گزارش می دهد

اگر تعویض در بین دو نیمه یا قبل از شروع وقت اضافه انجام شود، این فرایند باید قبل از شروع مجدد مسابقه تکمیل شود. در صورت عدم اطلاع داور، بازیکن تعویضی می تواند به بازی خود ادامه دهد، هیچ گونه اقدام انضباطی صورت نمی گیرد و موضوع به مقامات مربوطه گزارش می شود.

اگر بازیکنی بدون اجازه داور جای خود را با دروازه بان عوض کند، داور:

  • دستور به ادامه بازی می دهد
  • هنگام توقف بعدی به هر دو بازیکن کارت زرد می دهد. اما نه اگر تغییر در نیمه (شامل نیمه وقت اضافه) یا فاصله بین پایان مسابقه تا شروع وقت اضافه و/یا پنالتی ها رخ داده باشد.

برای هر گونه تخلف دیگر:

  • به بازیکنان کارت زرد داده می شود
  • بازی با یک ضربه آزاد غیرمستقیم، از موقعیت توپ زمانی که بازی متوقف شد، دوباره شروع می شود
  1. بازیکنان و بازیکنان تعویضی اخراج می شوند

بازیکنی که اخراج می شود:

  • قبل از ارسال لیست تیم نمی توان نام آن را در لیست تیم به هیچ عنوان ثبت کرد
  • پس از ثبت در لیست تیم و قبل از شروع بازی می تواند با یک بازیکن جانشین ثبت شده جایگزین شود که قابل تعویض نیست. تعداد تعویض هایی که تیم می تواند انجام دهد کاهش نمی یابد
  • بعد از شروع بازی قابل تعویض نیست

بازیکن تعویضی که قبل یا بعد از شروع بازی اخراج می شود نمی تواند جایگزین شود.

  1. افراد اضافی در زمین بازی

مربی و سایر نفرات ذکر شده در لیست تیم (به استثنای بازیکنان یا ذخیره ها) از کادر تیم هستند. هرکسی که در لیست تیم ذکر نشده باشد، یک عامل خارجی محسوب می شود.

اگر یک کادر فنی تیم، بازیکن ذخیره، بازیکن تعویض شده یا اخراج شده یا عامل خارجی وارد زمین بازی شود، داور باید:

  • فقط در صورت وجود تداخل در بازی، بازی را متوقف کند
  • هنگامی که بازی متوقف شد، شخص را بیرون کند
  • اقدامات انضباطی مناسب را انجام دهد

اگر بازی متوقف شود و تداخل توسط:

  • یک کادر تیم، بازیکن ذخیره، بازیکن تعویض شده یا اخراج شده انجام شود، بازی با یک ضربه آزاد مستقیم یا ضربه پنالتی مجدداً شروع می شود.
  • یک عامل خارجی انجام شود، بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود.

اگر توپی به سمت دروازه می رود و تداخلی مانع از بازی کردن بازیکن مدافع با توپ نمی شود و در صورتی که توپ وارد دروازه شود (حتی اگر تماس با توپ برقرار شده باشد) گل قبول است مگر اینکه تداخل توسط تیم مهاجم باشد.

  1. بازیکن خارج از زمین بازی

اگر بازیکنی که برای ورود مجدد به زمین بازی به اجازه داور نیاز دارد بدون اجازه داور دوباره وارد زمین شود، داور باید:

  • بازی را متوقف کند (اگر بازیکن در بازی یا کار داور مسابقه تداخلی نداشته باشد یا اگر بتوان آوانتاژی در بازی اعمال کرد، این توقف فوراً انجام نمی شود)
  • به بازیکن برای ورود بدون اجازه به زمین بازی کارت زرد بدهد

اگر داور بازی را متوقف کند، بازی باید دوباره شروع شود:

  •  با ضربه آزاد مستقیم از موقعیت تداخل
  • با یک ضربه آزاد غیرمستقیم از موقعیت توپ، زمانی که بازی متوقف شد (در صورت عدم تداخل بازیکنی که از خط مرزی زمین عبور می کند و مرتکب تخلفی نمی شود)
  1. گل با یک نفر اضافی در زمین بازی به ثمر رسیده

اگر پس از به ثمر رساندن گل، داور قبل از شروع مجدد بازی متوجه شود که در زمان به ثمر رسیدن گل یک نفر اضافی در زمین بازی بوده و آن شخص در بازی دخالت کرده است:

  • داور باید گل را رد کند در صورتی که نفر اضافی:
  • بازیکن، تعویضی، بازیکن تعویض شده، بازیکن اخراج شده یا کادر تیم تیمی که گل را به ثمر رسانده است باشد که در این صورت بازی با یک ضربه آزاد مستقیم از موقعیت نفر اضافی شروع می شود.
  • یک عامل خارجی که در بازی دخالت کرده است باشد، (مگر گلی که به شرح فوق توضیح داده شد) بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود.
  • داور باید گل را قبول کند در صورتی که نفر اضافی:
  • بازیکن، تعویضی، بازیکن تعویض شده، بازیکن اخراج شده یا کادر تیمی باشد که گل را دریافت کرده است.
  • یک عامل خارجی باشد که در بازی دخالتی نداشته باشد.

در تمام موارد، داور باید فرد اضافی را از زمین بازی خارج کند.

اگر پس از به ثمر رسیدن گل و شروع مجدد بازی، داور متوجه شود که در زمان به ثمر رسیدن گل یک نفر اضافی در زمین بازی بوده است، گل را نمی توان مردود دانست. اگر فرد اضافی همچنان در زمین باشد، داور باید:

  • بازی را متوقف کند
  • فرد اضافی را خارج کند
  • در صورت لزوم با یک دراپ بال یا ضربه آزاد شروع مجدد کند

داور باید حادثه را به مقامات مربوطه گزارش کند.

  1. کاپیتان تیم

کاپیتان تیم هیچ موقعیت یا امتیاز خاصی ندارد اما تا حدی در قبال رفتار تیم مسئولیت دارد.

قانون 4 - تجهیزات بازیکنان

  1. ایمنی

بازیکن نباید از تجهیزات یا چیزی که خطرناک است استفاده کند.

کلیه اقلام جواهرات (گردنبند، انگشتر، دستبند، گوشواره، کش چرمی، کش و غیره) ممنوع بوده و باید حذف شوند. استفاده از چسب برای پوشاندن جواهرات مجاز نیست.

بازیکنان باید قبل از شروع مسابقه و بازیکنان تعویضی قبل از ورود به زمین بازی بازرسی شوند. اگر بازیکنی از وسایل یا جواهرات غیرمجاز/خطرناک استفاده کند، داور باید به بازیکن دستور دهد که:

  • آیتم را حذف کند
  • در توقف بعدی در صورت عدم توانایی یا عدم تمایل بازیکن زمین بازی را ترک کند

به بازیکنی که از رعایت آن امتناع می ورزد یا دوباره آن را می پوشد باید کارت زرد داده شود

  1. تجهیزات اجباری

 تجهیزات اجباری یک بازیکن شامل موارد جداگانه زیر است:

  • یک پیراهن آستین دار
  • شورت
  • جوراب - نوار یا هر ماده ای که در خارج از آن اعمال می شود یا پوشیده می شود باید به همان رنگ قسمتی از جوراب باشد که روی آن اعمال می شود یا آن را می پوشاند
  • محافظ های ساق پا (قلم بند) - اینها باید از مواد مناسبی ساخته شده باشند تا محافظت معقولی ایجاد کنند و توسط جوراب پوشانده شوند
  • کفش

دروازه بان ها می توانند شلوار بلند ورزشی بپوشند.

بازیکنی که کفش یا محافظ ساق پایش به طور تصادفی درآمده است یا خراب شده است باید در اسرع وقت و حداکثر تا زمانی که توپ از بازی خارج می شود آن را بپوشد یا تعویض کند. اگر قبل از انجام این کار بازیکن توپ را لمس کند و/یا گل بزند، گل قبول می شود.

  1. رنگ ها

  • دو تیم باید از رنگ هایی استفاده کنند که آنها را از یکدیگر و داوران مسابقه متمایز کند
  • هر دروازه بان باید رنگ هایی بپوشد که از سایر بازیکنان و داوران مسابقه متمایز باشد
  • اگر پیراهن های دو دروازه بان یک رنگ باشد و هیچ کدام پیراهن دیگری نداشته باشند، داور اجازه می دهد تا بازی انجام شود

پیراهن های زیر باید:

  •  تک رنگ که همرنگ رنگ اصلی آستین پیراهن است باشد یا
  • هم الگو/رنگ هایی که دقیقاً مثل آستین پیراهن است باشند

شلوارک زیر/ زیر شلواری باید همرنگ رنگ اصلی شورت یا پایین ترین قسمت شورت باشد.

  1. تجهیزات دیگر

تجهیزات حفاظتی غیرخطرناک، مانند پوشش سر، ماسک صورت و محافظ زانو و آرنج و همچنین کلاه‌های دروازه‌بانان و عینک‌های ورزشی که از مواد نرم و سبک وزن ساخته شده‌اند، مجاز هستند.

پوشش های سر

در مواردی که پوشش های سر (به استثنای کلاه دروازه بانان) استفاده می شود، باید:

  • مشکی یا همرنگ پیراهن اصلی باشد (به شرطی که بازیکنان همان تیم همان رنگ را بپوشند)
  • با ظاهر حرفه ای تجهیزات بازیکن مطابقت داشته باشد
  • به پیراهن وصل نباشد
  • برای بازیکنی که آن را می پوشد یا دیگر بازیکنان خطرناک نباشد (مثلاً مکانیسم باز کردن یا بستن دور گردن)
  • هیچ قسمتی از سطح خارج نشده باشد (قسمت بیرون زده)

ارتباطات الکترونیکی

بازیکنان (از جمله بازیکنان تعویضی و اخراج شده) مجاز به پوشیدن یا استفاده از هر شکلی از تجهیزات الکترونیکی یا ارتباطی نیستند (به جز مواردی که در EPTS مجاز است).

استفاده از هرگونه ارتباط الکترونیکی توسط کادر تیم در مواردی مجاز است که مستقیماً به رفاه یا ایمنی بازیکن یا به دلایل تاکتیکی/مربی مربوط باشد، اما فقط تجهیزات کوچک، سیار، دستی (مانند میکروفون، هدفون، گوشی، تلفن همراه/ گوشی هوشمند، ساعت هوشمند، تبلت، لپ تاپ) باید استفاده شود.

یک کادر تیم که از تجهیزات غیرمجاز استفاده کند یا در نتیجه استفاده از تجهیزات الکترونیکی یا ارتباطی رفتار نامناسبی از خود نشان دهد، اخراج می شود.

سیستم های ردیابی و عملکرد الکترونیکی (EPTS)

در مواردی که فناوری پوشیدنی (WT) به عنوان بخشی از سیستم‌های ردیابی و عملکرد الکترونیکی استفاده می‌شود (EPTS) (در مسابقاتی که تحت نظارت فیفا، کنفدراسیون‌ها یا فدراسیون های ملی فوتبال برگزار می‌شوند) برگزارکننده مسابقات باید اطمینان حاصل کند که فناوری و تجهیزات متصل به بازیکنان خطرناک نیست و الزامات مربوط به EPTS پوشیدنی تحت برنامه کیفیت فیفا برای EPTS را برآورده می کند.

در مواردی که EPTS توسط برگزارکننده مسابقه ارائه می شود، این مسئولیت آن برگزارکننده مسابقه است که اطمینان حاصل کند که اطلاعات و داده های ارسال شده از EPTS به منطقه فنی در طول مسابقات رسمی برگزار می شود قابل اعتماد و دقیق هستند. برنامه کیفیت فیفا برای EPTS از برگزارکنندگان مسابقات با فرآیند تأیید مطمئن و دقیق عملکرد الکترونیکی و سیستم‌های ردیابی پشتیبانی می‌کند.

  1. شعارها، بیانیه ها، تصاویر و تبلیغات

تجهیزات نباید دارای شعار، بیانیه یا تصویر سیاسی، مذهبی یا شخصی باشد. بازیکنان نباید لباس‌های زیری را که شعارها، بیانیه‌ها یا تصاویر سیاسی، مذهبی، شخصی یا تبلیغاتی غیر از لوگوی سازنده را نشان می‌دهند، آشکار کنند. برای هر تخلفی، بازیکن و/یا تیم توسط برگزارکننده مسابقات، فدراسیون ملی فوتبال یا فیفا تحریم می‌شوند.

اصول

  • قانون 4 در مورد تمام تجهیزات (از جمله لباس) که توسط بازیکنان و بازیکنان تعویضی پوشیده می شود، اعمال می شود. اصول آن نیز برای تمام کادر تیم در حوزه فنی اعمال می شود.
  • موارد زیر (معمولاً) مجاز هستند:
  • شماره بازیکن، نام، نشان/لوگوی تیم، شعارهای ابتکاری/آرم‌های در جهت ترویج بازی فوتبال، احترام و صیانت و همچنین هرگونه تبلیغات مجاز توسط قوانین مسابقات یا قوانین فدراسیون ملی، کنفدراسیون یا فیفا
  • اطلاعات یک مسابقه: تیم ها، تاریخ، مسابقه/رویداد، محل برگزاری
  • شعارها، بیانیه ها یا تصاویر مجاز باید به جلوی پیراهن و/یا -بازوبند محدود شوند
  • در برخی موارد، شعار، بیانیه یا تصویر ممکن است فقط روی بازوبند کاپیتان ظاهر شود

تفسیر قانون

هنگام تفسیر مجاز بودن یک شعار، بیانیه یا تصویر، باید به قانون 12 (خطاها و رفتارهای نادرست) توجه داشت که داور را ملزم می کند تا علیه بازیکنی که در موارد زیر مقصر است اقدام کند:

  • استفاده از زبان و/یا اقدام(های) توهین آمیز
  • عمل به روشی تحریک آمیز، تمسخر آمیز یا التهابی

هرگونه شعار، بیانیه یا تصویری که در هر یک از این دسته بندی ها قرار گیرد مجاز نیست.

در حالی که موارد «مذهبی» و «شخصی» نسبتاً به راحتی تعریف می شوند، موارد «سیاسی» کمتر واضح هستند. اما شعارها، اظهارات یا تصاویر مرتبط با موارد زیر مجاز نیستند:

  • هر فرد(ها)، زنده یا مرده (مگر اینکه بخشی از نام رسمی مسابقه باشد)
  • هر حزب/سازمان/گروه سیاسی داخلی، منطقه ای، ملی یا بین المللی و غیره
  • هر دولت داخلی، منطقه ای یا ملی یا هر یک از ادارات یا توابع آن
  • هر سازمانی که تبعیض آمیز باشد
  • هر سازمانی که اهداف/اقداماتش احتمالاً به تعداد قابل توجهی از مردم توهین می کند
  • هر عمل/رویداد سیاسی خاص

هنگام بزرگداشت یک رویداد مهم ملی یا بین المللی، حساسیت های تیم مقابل (از جمله تماشاگران آن) و عموم مردم باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. قوانین مسابقه ممکن است شامل محدودیت های بیشتری باشد، به ویژه در رابطه با اندازه، تعداد و موقعیت شعارها، بیانیه ها و تصاویر مجاز. توصیه می شود که اختلافات مربوط به شعارها، بیانیه ها یا تصاویر، قبل از برگزاری مسابقه حل و فصل شود.

  1. تخلفات و مجازات

برای هر تخلفی، بازی نباید متوقف شود و بازیکن:

  • توسط داور دستور داده می شود که زمین بازی را برای اصلاح تجهیزات ترک کند
  • هنگامی که بازی متوقف می شود باید بازی را ترک کند، مگر اینکه تجهیزات قبلاً اصلاح شده باشد.

 بازیکنی که زمین بازی را برای اصلاح یا تعویض تجهیزات ترک می کند باید:

  • قبل از اینکه اجازه ورود مجدد به او داده شود، تجهیزاتش توسط یک داور مسابقه بررسی شود
  • فقط با اجازه داور (که ممکن است در حین بازی داده شود) دوباره وارد زمین می شود

بازیکنی که بدون اجازه وارد می شود باید کارت زرد بگیرد و اگر بازی برای صدور اخطار متوقف شود، یک ضربه آزاد غیرمستقیم از موقعیت توپ در زمان توقف بازی اعلام می شود، مگر اینکه تداخلی وجود داشته باشد که در این صورت ضربه آزاد مستقیم ( یا ضربه پنالتی) از موقعیت تداخل اعلام می شود.

قانون 5 - داور

  1. اختیارات داور

هر مسابقه توسط داوری کنترل می شود که دارای اختیارات کامل برای اجرای قوانین بازی در ارتباط با مسابقه است.

  1. تصمیمات داور

تصمیمات، در حد توان داور و بر اساس قوانین بازی و «روح بازی» و بر اساس نظر داور خواهد بود که اختیار انجام اقدامات مقتضی در چارچوب قوانین بازی را دارد.

تصمیمات داور در مورد وقایع مربوط به بازی، از جمله اینکه گل زده شده یا خیر و نتیجه مسابقه، قطعی است. تصمیمات داور مسابقه باید همیشه محترم شمرده شود.

اگر بازی دوباره شروع شده باشد یا داور پایان نیمه اول یا دوم (شامل وقت اضافه) را اعلام کرده باشد و زمین بازی را ترک کرده باشد، یا مسابقه را نیمه کاره رها کرده باشد، داور نمی تواند تصمیم را با درک نادرست بودن آن یا به توصیه یک داور دیگر تغییر دهد.

با این حال، اگر در پایان نیمه، داور زمین بازی را ترک کند تا به منطقه بازبینی داور (RRA) برود یا به بازیکنان دستور دهد که به زمین بازی بازگردند، این مانع از تغییر تصمیم برای یک اتفاقی که قبل از پایان نیمه رخ داده نمی گردد.

به جز مواردی که در قانون 12.3 و پروتکل VAR ذکر شده است، مجازات انضباطی تنها پس از شروع مجدد بازی ممکن است در صورتی صادر شود که یک داور دیگر مسابقه قبل از شروع مجدد بازی، تخلف را شناسایی کرده و تلاش کرده باشد که تخلف را به داور اطلاع دهد. شروع مجدد مرتبط با تنبیه انضباطی اعمال نمی شود.

در صورت ناتوانی داور، بازی می تواند تحت نظارت سایر داوران مسابقه ادامه یابد تا زمانی که توپ از بازی خارج شود.

  1. اختیارات و وظایف

داور:

  • قوانین بازی را اجرا می کند
  • با همکاری سایر داوران، مسابقه را کنترل می کند
  • به عنوان وقت نگه دار عمل می‌کند، وقایع مسابقه را ثیت می‌کند و گزارش مسابقه را به مقامات مربوطه ارائه می‌کند، این گزارش شامل اطلاعاتی در مورد اقدامات انضباطی و هر حادثه دیگری که قبل، حین یا بعد از مسابقه رخ داده است می شود.
  • نظارت می کند و/یا شروع مجدد بازی را اعلام می کند

آوانتاژ

  • زمانی که تخلفی رخ می دهد اجازه می دهد بازی ادامه کند و تیم غیر متخلف از این مزیت بهره مند می شود و بازی ادامه پیدا می کند و اگر مزیت مورد انتظار در آن زمان یا در عرض چند ثانیه حاصل نشود، تخلف شامل را جریمه می شود.

اقدام انضباطی

  • زمانی که بیش از یک تخلف همزمان رخ دهد، جرایم جدی‌تر را مجازات می‌کند (از نظر محرومیت، شروع مجدد، شدت فیزیکی و تأثیر تاکتیکی).
  • اقدامات انضباطی را علیه بازیکنانی که خطاهای اخطاری و اخراجی انجام می دهند را انجام می دهد.
  • دارای اختیارات انضباطی از زمان ورود به زمین بازی برای بازرسی قبل از بازی تا خروج از زمین پس از پایان مسابقه (شامل پنالتی ها) است. اگر قبل از ورود به زمین بازی در شروع مسابقه، بازیکنی مرتکب تخلف اخراج شود، داور این اختیار را دارد که از شرکت بازیکن در مسابقه جلوگیری کند (به قانون 3.6 مراجعه کنید). داور هر گونه تخلف دیگر را گزارش خواهد کرد.
  • این قدرت را دارد که کارت های زرد یا قرمز نشان دهد و در مواردی که قوانین مسابقات اجازه می دهد، بازیکن را به طور موقت از ورود به زمین بازی در شروع بازی تا پایان بازی اخراج کند ، از جمله در فاصله بین نیمه، وقت اضافه و ضربات پنالتی.
  • به کادر تیم که به نحوی مسئولانه عمل نمی‌کنند، اخطار می‌دهد یا برای اخراج از زمین بازی و اطراف آن از جمله محوطه فنی کارت قرمز نشان می‌دهد. در صورتی که فرد خاطی شناسایی نشود، مربی ارشد حاضر در محوطه فنی مجازات خواهد شد. اگر نفر پزشکی تیم اخراج شود، در صورتی که تیم پزشک دیگری در دسترس نداشته باشد، او می تواند باقی بماند و اگر بازیکنی نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد، اقدام کند.
  • به توصیه سایر داوران مسابقه در مورد حوادثی که داور آن ها را ندیده است عمل می کند.

مصدومیت ها

  • اگر بازیکن فقط کمی آسیب دیده باشد، تا زمانی که توپ از بازی خارج شود اجازه می دهد بازی ادامه یابد.
  • اگر بازیکنی به شدت آسیب ببیند، بازی را متوقف می کند و اطمینان حاصل می کند که بازیکن از زمین بازی خارج می شود. بازیکن آسیب دیده ممکن است در زمین بازی تحت درمان قرار نگیرد و فقط پس از شروع مجدد بازی می تواند دوباره وارد شود. اگر توپ در بازی باشد، ورود مجدد باید از خط طولی باشد، اما اگر توپ خارج از بازی باشد، ممکن است از هر خط مرزی باشد. استثنائات الزام به ترک زمین بازی فقط در موارد زیر است:

یک دروازه بان مصدوم شود

- یک دروازه بان و یک بازیکن بیرون زمین با هم برخورد کرده اند و نیاز به توجه دارند

-  بازیکنان هم تیمی با هم برخورد کرده اند و نیاز به توجه دارند

- آسیب شدیدی رخ داده است

-  یک بازیکن در نتیجه یک تخلف فیزیکی که به دلیل آن به حریف اخطار یا اخراج داده شده است (مثلاً بی‌احتیاطی یا خطای جدی) آسیب می‌بیند، (اگر درمان سریع انجام شود).

- یک ضربه پنالتی اعلام شده و بازیکن مصدوم زننده ضربه می باشد.

  • اطمینان حاصل می کند که هر بازیکنی که خونریزی می کند زمین بازی را ترک می کند. بازیکن فقط با دریافت سیگنال (با اطمینان از اینکه خونریزی بند آمده است) از داور می‌تواند دوباره وارد شود.
  • اگر داور به پزشکان و/یا حاملان برانکارد اجازه ورود به زمین بازی را داده باشد، بازیکن باید با برانکارد یا پیاده خارج شود. بازیکنی که رعایت نمی کند باید به دلیل رفتار غیر ورزشی کارت زرد بگیرد.
  • اگر داور تصمیم دارد به بازیکنی که مصدوم است و باید زمین بازی را برای درمان ترک کند اخطار دهد یا او را اخراج کند، کارت باید قبل از خروج بازیکن به وی نشان داده شود.
  • اگر بازی به دلیل دیگری متوقف نشده باشد، یا اگر آسیبی که بازیکنی متحمل شده است در نتیجه تخلف نباشد، بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود.

تداخل بیرونی

  • برای هر گونه تخلف یا به دلیل دخالت خارجی، مسابقه را متوقف، تعلیق یا رها می کند، به عنوان مثال، اگر:
  • نورافکن ها ناکافی هستند
  • اشیایی که توسط تماشاگر پرتاب می شود، به یک داور، یک بازیکن یا کادر تیم برخورد می کند، داور می تواند بسته به شدت حادثه اجازه دهد مسابقه ادامه یابد، یا آن را متوقف، تعلیق یا رها کند.
  • تماشاگر سوت می زند که در بازی اختلال ایجاد می کند - بازی متوقف می شود و با یک دراپ بال دوباره شروع می شود.
  • یک توپ اضافی، جسم یا حیوان در طول مسابقه وارد زمین بازی شود، داور باید:
  • بازی را متوقف کند (و با یک دراپ بال مجدداً شروع کند)، البته فقط در صورتی که در بازی اختلال ایجاد شود
  • مگر اینکه توپ دارد وارد دروازه می شود و تداخل مانع از بازی مدافع با توپ نشود. اگر توپ وارد دروازه شود (حتی اگر تماس با توپ صورت گرفته باشد) گل پذیرفته می شود مگر اینکه تداخل توسط تیم مهاجم باشد - اجازه دهید بازی ادامه یابد اگر در بازی تداخلی ایجاد نشده باشد و در اولین فرصت ممکن آن را از زمین بیرون کنید.
  • اجازه ورود افراد غیر مجاز به زمین بازی را نمی دهد
  1. کمک داور ویدیویی (VAR)

استفاده از کمک داور ویدیویی (VARs) تنها در صورتی مجاز است که برگزارکننده مسابقه تمامی الزامات برنامه کمک و تأیید اجرایی (IAAP) را مطابق با اسناد IAAP فیفا برآورده کرده باشد و از فیفا مجوز کتبی دریافت کرده باشد.

کمک داور ویدیویی (VAR) فقط در صورت «اشتباه واضح و آشکار» یا «حادثه از دست رفته جدی» در رابطه با موارد زیر می تواند به داور کمک کند:

  • گل شدن / گل نشدن
  • پنالتی بودن / پنالتی نبودن
  • کارت قرمز مستقیم (نه کارت زرد دوم)
  • هنگامی که داور به بازیکن غیر متخلف اخطار می دهد یا او را اخراج می کند

کمک کمک داور ویدیویی (VAR) مربوط به استفاده از پخش مجدد (های) حادثه خواهد بود. داور تصمیم نهایی را خواهد گرفت که ممکن است صرفاً بر اساس اطلاعات VAR و/یا بررسی مستقیم فیلم پخش مجدد ("بازبینی در زمین") باشد.

به جز یک "حادثه جدی از دست رفته"، داور (و در مواردی که سایر داوران "در زمین" مربوطه) باید همیشه تصمیم بگیرند (از جمله تصمیم برای جریمه نکردن یک تخلف احتمالی). این تصمیم تغییر نمی کند مگر اینکه یک "اشتباه واضح و آشکار" باشد.

بررسی‌ها پس از شروع مجدد بازی

اگر بازی متوقف شده و دوباره شروع شود، داور فقط می‌تواند یک «بازبینی» انجام دهد و مجازات انضباطی مناسب را به دلیل هویت اشتباه یا تخلف احتمالی اخراج مربوط به رفتار خشونت‌آمیز، تف کردن، گاز گرفتن یا رفتار بسیار توهین‌آمیز اعمال کند.

  1. تجهیزات داور

تجهیزات اجباری

داوران باید تجهیزات زیر را داشته باشند:

  • سوت (ها)
  •  ساعت(ها)
  •  کارت های قرمز و زرد
  • دفترچه یادداشت (یا ابزارهای دیگر برای ثبت وقایع مسابقه)

تجهیزات دیگر

داوران ممکن است مجاز به استفاده از:

  • تجهیزات برای برقراری ارتباط با سایر مسئولان مسابقه - پرچم‌های زنگ/بیپ، هدست و غیره.
  •  EPTS یا سایر تجهیزات مانیتورینگ تناسب اندام داوران و سایر مقامات مسابقه «در زمین» از پوشیدن جواهرات یا هرگونه تجهیزات الکترونیکی دیگر از جمله دوربین منع شده اند.
  1. علامت های داور

برای سیگنال های تایید شده داور به عکس ذیل مراجعه کنید.

  1. مسئولیت داوران مسابقه

داور، کمک داوران، داور چهارم یا سایر داوران مسابقه در موارد زیر مسئولیتی ندارند:

  • هر نوع آسیبی که بازیکن، مسئول یا تماشاگر متحمل شود
  • هر گونه آسیب به اموال از هر نوع
  • هر گونه ضرر دیگری که به هر فرد، باشگاه، شرکت، فدراسیون یا ارگان دیگری وارد می شود، که ناشی از تصمیمی است که تحت شرایط قوانین بازی یا در رابطه با رویه های عادی لازم برای برگزاری بازی و کنترل یک مسابقه گرفته شده است یا ممکن است ناشی از آن باشد.

چنین تصمیماتی ممکن است شامل یک تصمیم باشد:

  • شرایط زمین بازی یا اطراف آن یا شرایط آب و هوایی به گونه ای است که اجازه برگزاری یا عدم برگزاری مسابقه را می دهد.
  • به هر دلیلی مسابقه را نیمه کاره رها کند
  • در مورد مناسب بودن تجهیزات زمین و توپ مورد استفاده در طول مسابقه
  • توقف یا عدم توقف مسابقه به دلیل دخالت تماشاگران یا هر مشکلی در محوطه تماشاگران
  • توقف یا عدم توقف بازی برای اجازه دادن به بازیکن آسیب دیده که برای درمان از زمین بازی خارج شود
  • نیاز به خروج بازیکن مصدوم از زمین بازی برای معالجه
  • اجازه دادن یا عدم اجازه به بازیکن برای پوشیدن لباس یا تجهیزات خاص
  • در جایی که داور صلاحیت دارد، اجازه دهد یا اجازه ندهد که هیچ فردی (از جمله مسئولان تیم یا ورزشگاه، افسران امنیتی، عکاسان یا سایر نمایندگان رسانه ها) در مجاورت زمین بازی حضور داشته باشند.
  • هر تصمیم دیگری که مطابق با قوانین بازی یا مطابق با وظایف آنها تحت مقررات فیفا، کنفدراسیون، فدراسیون ملی فوتبال یا قوانین یا مقررات مسابقاتی که بر اساس آن مسابقه برگزار می شود، اتخاذ شود.

قانون 6 - سایر داوران

سایر داوران بازی (دو کمک داور، یک داور چهارم، دو کمک داور اضافی، یک کمک داور ذخیره، یک کمک داور ویدیویی (VAR) و حداقل یک کمک VAR (AVAR)) ) ممکن است برای مسابقات تعیین شوند. آنها به داور کمک خواهند کرد تا مسابقه را مطابق با قوانین بازی کنترل کند، اما تصمیم نهایی همیشه توسط داور خواهد بود.

داور، کمک داوران، داور چهارم، کمک داوران اضافی و کمک داور ذخیره، داوران داخل زمین بازی حساب می شوند.

VAR و AVAR داوران ویدیویی مسابقه (VMOs) "" هستند و مطابق با قوانین بازی و پروتکل VAR به داور کمک می کنند.

داوران مسابقه زیر نظر داور بازی هستند. در صورت مداخله ناروا یا رفتار نادرست، داور آنها را از وظایف خود برکنار کرده و به مقامات مربوطه گزارش می دهد.

سایر داوران بازی (در زمین) زمانی که دید واضح تری نسبت به داور داشته باشند، در بررسی تخلفات به داور کمک می کنند و باید گزارشی را در مورد هرگونه تخلف جدی یا حادثه دیگری که خارج از دید داور رخ داده است، به مقامات مربوطه ارائه دهند.

داوران مسابقه "در زمین" به داور کمک می کنند تا زمین بازی، توپ ها و تجهیزات بازیکنان را بازرسی کند (از جمله اگر مشکلات حل شده باشد) و زمان، گل ها، رفتار نادرست و غیره را ثبت کند.

قوانین مسابقه باید به وضوح بیان کند که چه کسی جایگزین یک داور مسابقه می شود که قادر به شروع یا ادامه بازی و هر گونه تغییر مرتبط نیست. به طور خاص، باید مشخص باشد که اگر داور نتواند بازی را شروع کند یا آن را ادامه دهد، داور چهارم یا کمک داور ارشد یا کمک داور ارشد اضافی کار را بر عهده می گیرد یا خیر.

  1. کمک داوران

آنها نشان می دهند که چه زمانی:

  • تمام توپ، از زمین بازی خارج می شود و اینکه کدام تیم ضربه کرنر، ضربه دروازه را می زند یا پرتاب را انجام می دهد.
  • خطای بازیکنی در موقعیت آفساید گرفته می شود
  • یک تعویض درخواست می شود
  • در ضربات پنالتی، دروازه بان قبل از زدن ضربه از خط دروازه خارج می شود و اگر توپ از خط دروازه عبور کند. اگر کمک داور اضافی تعیین شده باشد، کمک داور در مکانی موازی با علامت پنالتی قرار می گیرد.

از وظایف کمک کمک داور همچنین شامل نظارت بر روند تعویض است. کمک داور می تواند برای کمک به کنترل فاصله 9.15 متری (10 یارد) وارد زمین بازی شود.

  1. داور چهارم

وظایف داور چهارم نیز شامل:

  • نظارت بر روند تعویض
  • بررسی تجهیزات بازیکن/جانشین
  • ورود مجدد بازیکن به دنبال علامت/تأیید داور
  • نظارت بر توپ های جایگزین
  • نشان دادن حداقل زمان اضافی
  • اطلاع دادن به داور در مورد رفتار غیرمسئولانه توسط هر نفر در منطقه فنی
  1. کمک داور اضافی

کمک داوران اضافی می توانند نشان دهند:

  • زمانی که کل توپ از خط دروازه عبور می کند، از جمله زمانیکه گل به ثمر می رسد
  • کدام تیم باید ضربه کرنر یا ضربه دروازه را بزند
  • در ضربات پنالتی، دروازه بان قبل از ضربه از خط دروازه خارج شده است یا خیر و اگر توپ از خط عبور کرده است یا خیر.
  1. کمک داور رزرو

کمک داور ذخیره ممکن است جایگزین کمک داور، داور چهارم یا کمک داور اضافی که قادر به ادامه کار نیست شود، همچنین می تواند به همان شیوه ای که سایر داوران بازی «در زمین» انجام می دهند به داور کمک کند.

  1. داوران ویدیویی

کمک داور ویدیویی (VAR) یک داور مسابقه است که باید توسط تصاویر ویدیویی به داور کمک کند تا تصمیم بگیرد، البته فقط برای "اشتباه واضح و آشکار" یا "حادثه از دست رفته جدی" مربوط به گل شدن/ گل نشدن، پنالتی بودن / پنالتی نبودن، کارت قرمز مستقیم (نه اخطار دوم) یا یک مورد اشتباه در شناسایی هویت، زمانی که داور به بازیکن اشتباه اخطار می دهد یا او را اخراج می کند.

کمک کمک داور ویدیویی (AVAR) یک داور مسابقه است که در درجه اول از طریق موارد زیر به VAR کمک می کند:

  • تماشای فیلم تلویزیونی در حالی که VAR مشغول «بررسی» یا «بازبینی» است
  • ثبت وقایع مربوط به VAR و هرگونه مشکل ارتباطی یا فناوری
  • کمک به برقراری ارتباط VAR با داور، به ویژه برقراری ارتباط با داور زمانی که VAR در حال انجام یک «بررسی»/ «بازبینی» است، مثلاً به داور بگوید «بازی را متوقف کند» یا «شروع مجدد را به تأخیر بیندازد» و غیره.
  • ثبت زمان «از دست رفته» زمانی که بازی برای «بررسی» یا «بازبینی» به تعویق افتاد
  • انتقال اطلاعات در مورد یک تصمیم مرتبط با VAR به طرف های مربوطه
  1. کمک داور

برای علامت های تایید شده کمک داور به عکس های ذیل مراجعه کنید:

قانون 7 - مدت زمان مسابقه

  1. زمان های بازی

یک مسابقه دو نیمه مساوی 45 دقیقه ای به طول می انجامد که فقط در صورت توافق بین داور و دو تیم قبل از شروع مسابقه و مطابق با قوانین مسابقه، ممکن است کاهش یابد.

  1. فاصله نیمه

بازیکنان حق دارند در بین دو نیمه یک فاصله زمانی حداکثر 15 دقیقه استراحت داشته باشند.

یک استراحت کوتاه نوشیدنی (که نباید بیش از یک دقیقه باشد) در بین دو نیمه وقت اضافه نیز مجاز است. قوانین مسابقه باید مدت زمان استراحت های بین دو نیمه را مشخص کند و فقط با اجازه داور امکان تغییر آن وجود دارد.

  1. وقت های تلف شده

داور در هر نیمه به ازای تمام زمانهای تلف شده در آن نیمه وقت اضافه در نظر می گیرد. این موارد شامل:

  • تعویض ها
  • درمان و/یا خارج کردن بازیکنان مصدوم
  • اتلاف وقت
  • تنبیهات انضباطی
  • توقف های پزشکی که طبق قوانین مسابقه مجاز است، به عنوان مثال، استراحت های "نوشیدنی" (که نباید بیش از یک دقیقه باشد) و استراحت های " گرمای هوا" (نود ثانیه تا سه دقیقه)
  • تاخیرهای مربوط به "بررسی" و "بازبینی" VAR
  • خوشحالی های های پس از گل
  • هر دلیل دیگری، از جمله تاخیر قابل توجه در شروع مجدد بازی (به عنوان مثال، به دلیل تداخل یک عامل خارجی)

در پایان دقیقه پایانی هر نیمه، داور چهارم حداقل زمان اضافی را که داور تعیین می کند را نشان می دهد. زمان اضافی ممکن است توسط داور افزایش یابد اما کاهش نمی یابد.

داور نباید خطای زمان‌سنجی را در نیمه اول با تغییر طول نیمه دوم جبران کند.

  1. ضربه پنالتی

اگر ضربه پنالتی باید زده شود یا مجدداً نواخته شود، نیمه تا پایان ضربه پنالتی تمدید می شود.

  1. مسابقه نیمه کاره رها شده

یک مسابقه نیمه کاره رها شده مجدداً از سر گرفته می شود مگر اینکه قوانین مسابقه یا برگزارکنندگان چیز دیگری را تعیین کنند.

قانون 8 - شروع و شروع مجدد بازی

شروع هر دو نیمه یک مسابقه، هر دو نیمه وقت اضافه و شروع مجدد بازی پس از به ثمر رساندن یک گل، ضربات آزاد (مستقیم یا غیرمستقیم)، ضربات پنالتی، پرتاب ها، ضربات دروازه و ضربات کرنر از شروع های مجدد هستند (به قوانین 13-17 مراجعه کنید). یک دراپ بال شروع مجددی است زمانی که داور بازی را متوقف می کند و قانون نیازی به یکی از شروع مجدد های بالا ندارد.

اگر زمانی که توپ در بازی نیست تخلفی رخ دهد، این موضوع نحوه شروع مجدد بازی را تغییر نمی دهد.

  1. شروع

رویه

  • داور یک سکه پرتاب می کند و تیمی که برنده سکه می شود تصمیم می گیرد که در نیمه اول به کدام گل حمله کند یا می تواند انتخاب کند که بازی را شروع کند.
  • بسته به موارد فوق، حریفان آنها یا بازی را شروع می کنند یا تصمیم می گیرند که در نیمه اول به کدام گل حمله کنند.
  • تیمی که تصمیم می‌گیرد در نیمه اول به کدام گل حمله کند، نیمه دوم را شروع می‌کند.
  • برای نیمه دوم، تیم ها زمین ها را تغییر می دهند و به دروازه های مخالف حمله می کنند.
  • بعد از اینکه یک تیم یک گل به ثمر رساند، ضربه شروع مجدد بازی از وسط زمین توسط حریف انجام می شود.

برای هر شروع:

  • همه بازیکنان، به جز بازیکنی که ضربه شروع را می زند، باید در نیمه زمین خودی باشند.
  • نفرات حریف تیمی که ضربه شروع را می زند باید حداقل 9.15 متر (10 رد) از توپ تا زمانی که توپ در بازی به جریان بیفتد فاصله داشته باشند.
  • توپ باید روی نقطه مرکز زمین ثابت باشد
  • داور علامت می دهد
  • وقتی توپ در جریان بازی حساب می شود که به وضوح حرکت کند.
  • ممکن است یک گل مستقیماً از ضربه شروع بازی به ثمر برسد و وارد دروازه حریف شود. اگر توپ مستقیماً وارد دروازه ضربه زن شود، یک ضربه کرنر به حریف داده می شود.

جرایم و تنبیه ها

اگر بازیکنی که ضربه شروع را می زند، قبل از تماس با بازیکن دیگر، دوباره توپ را لمس کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم و یا برای یک خطای هند، یک ضربه آزاد مستقیم به ضرر وی اعلام می شود.

در صورت هر گونه تخلف دیگر در هنگام شروع مجدد، شروع مجدد دوباره انجام می شود.

  1. دراپ بال

رویه

  •  توپ برای دروازه بان تیم مدافع در محوطه جریمه او رها می شود اگر زمانی که بازی متوقف شد:
  • توپ در محوطه جریمه بوده یا
  • آخرین لمس توپ در محوطه جریمه بود
  • در تمام موارد دیگر، داور توپ را برای یکی از بازیکنان تیم که آخرین بار توپ را لمس کرده است، در موقعیتی که آخرین بار با یک بازیکن، یک عامل خارجی یا، همانطور که در قانون 9.1 بیان شده، یک داور مسابقه را لمس کرده، رها می کند.
  • همه بازیکنان دیگر (هر دو تیم) باید حداقل 4 متر (4.5 یارد) از توپ تا زمانی که توپ در وارد جریان بازی شود باقی بمانند.

وقتی توپ با زمین برخورد می کند یعنی در بازی قرار گرفته است.

جرایم و تنبیه ها

توپ دوباره دراپ بال می شود اگر:

  • یک بازیکن قبل از تماس با زمین توپ لمس می کند
  • پس از تماس با زمین، از زمین بازی خارج شود بدون اینکه یک بازیکن آن را لمس کند.

اگر توپ رها شده بدون لمس توسط حداقل دو بازیکن وارد دروازه شود، بازی با موارد زیر مجدداً شروع می شود:

  • ضربه دروازه اگر وارد دروازه حریف شود
  • ضربه کرنر اگر وارد خودی تیم شود

قانون 9 - توپ داخل و خارج از زمین بازی

  1. توپ خارج از بازی

توپ از بازی خارج می شود زمانی که:

  • به طور کامل از روی خط دروازه یا خط طولی روی زمین یا هوا عبور کرده باشد
  • بازی توسط داور متوقف شده است
  • یک داور مسابقه را لمس کند و در زمین بازی مانده باشد و
  • یک تیم یک حمله امیدوارکننده را شروع می کند یا
  • توپ مستقیماً وارد دروازه می شود یا
  • تیمی که توپ را در اختیار دارد تغییر می کند

در تمام این موارد، بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود.

  1. توپ داخل بازی

توپ در تمام مواقع دیگر که با یک داور برخورد می کند و زمانی که از پس از برخورد با تیرک دروازه، یا تیرک پرچم کرنر برگشت می شود و در زمین بازی می ماند، داخل بازی محسوب می شود.

قانون 10 - تعیین نتیجه بازی 

  1. گل زده شده

گل زمانی به ثمر می رسد که کل توپ از روی خط دروازه، بین تیرک های دروازه و زیر تیر افقی عبور کند، مشروط بر اینکه هیچ تخلفی از سوی تیم گلزن انجام نشده باشد.

اگر دروازه بان توپ را مستقیماً با دست به سمت دروازه حریف پرتاب کند، یک ضربه دروازه اعلام می شود.

اگر داور قبل از اینکه توپ به طور کامل از خط دروازه رد شود گل اعلام کند، بازی با یک دراپ بال مجدداً شروع می شود.

  1. تیم برنده

تیمی که تعداد گل های بیشتری به ثمر برساند برنده است. اگر هر دو تیم هیچ گلی به ثمر نرسانند یا به تعداد مساوی گل بزنند، بازی مساوی می شود.

زمانی که قوانین مسابقه، باید حتماً یک تیم برنده را پس از تساوی (حتی مساوی پس از مسابقات رفت و برگشت) اعلام کند، تنها روش های مجاز برای تعیین تیم برنده عبارتند از:

  • قانون گل های زده در خانه حریف
  • دو زمان مساوی اضافی که هر کدام بیش از 15 دقیقه نباشد
  • ضربات پنالتی

ممکن است ترکیبی از روش های فوق استفاده شود.

  1. پنالتی ها (ضربات پنالتی)

پنالتی ها (ضربات پنالتی) پس از پایان مسابقه انجام می شود و مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد، قوانین مربوط به بازی اعمال می شود. بازیکنی که در طول مسابقه اخراج شده است، مجاز به شرکت نیست. اخطارها و اخراج های داده شده به بازیکنان و کادر تیم در طول مسابقه به ضربات پنالتی منتقل نمی شوند.

رویه

قبل از شروع ضربات پنالتی

  • مگراینکه ملاحظات دیگری وجود داشته باشد (به عنوان مثال، شرایط زمین، ایمنی و غیره)، داور یک سکه پرتاب می کند تا در مورد دروازه ای که در آن ضربات زده می شود، تصمیم بگیرد، که ممکن است فقط به دلایل ایمنی یا اگر دروازه یا زمین بازی غیر قابل استفاده باشد تغییر کند.
  • داور دوباره یک سکه پرتاب می کند و تیمی که برنده پرتاب می شود تصمیم می گیرد که ضربه اول یا دوم را بزند.
  • به استثنای بازیکن تعویضی برای پست دروازه بانی که قادر به ادامه بازی نیست، فقط بازیکنانی که در زمین بازی هستند یا به طور موقت خارج از زمین بازی هستند (مصدومیت، تعویض تجهیزات و غیره) در پایان مسابقه واجد شرایط زدن ضربه پنالتی هستند.
  • هر تیم مسئولیت دارد از بین بازیکنان واجد شرایط، ترتیب ضربه زنندگان را انتخاب کند و داور از این ترتیب مطلع نمی شود.
  • اگر یک تیم در پایان بازی و قبل یا در حین ضربات، تعداد بازیکنان بیشتری نسبت به حریف خود داشته باشد، باید تعداد بازیکنان خود را به تعداد حریفان خود کاهش دهد و داور باید از نام و شماره آن بازیکنان مطلع شود. آن بازیکن حذف شد مجاز به شرکت در ضربات پنالتی نیست (به جز موارد زیر):
  • دروازه‌بانی که نمی‌تواند قبل یا در حین ضربه‌ها ادامه دهد، می‌تواند با بازیکنی جایگزین شود که برای مساوی کردن تعداد بازیکنان حذف شده است.
  • اگر دروازه بان قبلاً ضربه ای زده باشد، بازیکن جایگزین ممکن است تا دور بعدی ضربه ها ضربه ای نزند.

هنگام ضربات پنالتی

  • فقط بازیکنان واجد شرایط و داوران مسابقه مجاز به ماندن در زمین بازی هستند.
  • به جز بازیکنی که ضربه را می زند و دو دروازه بان همه بازیکنان واجد شرایط باید در دایره مرکزی باقی بمانند.
  • دروازه بان ضربه زن باید در زمین بازی، خارج از محوطه جریمه، روی خط دروازه و در تلاقی با خط مرزی محوطه جریمه، باقی بماند.
  • یک بازیکن واجد شرایط ممکن است جای خود را با دروازه بان عوض کند.
  • ضربه پنالتی زمانی کامل می شود که توپ از حرکت باز می ایستد یا از بازی خارج می شود یا داور بازی را برای هر نوع تخلفی متوقف می کند. ضربه زننده نباید برای بار دوم توپ را لمس کند.
  • داور آمار ضربات را ثبت می کند.
  • اگر دروازه بان مرتکب تخلف شود و در نتیجه ضربه دوباره زده شود، برای اولین تخلف به دروازه بان تذکر داده می شود و برای هر تخلف بعدی به او اخطار داده می شود.
  • اگر زننده ضربه به دلیل تخلفی که پس از علامت دادن داور برای زدن ضربه جریمه شود، آن ضربه به عنوان از دست رفته ثبت می شود و به ضربه زننده اخطار داده می شود.
  • اگر هم دروازه بان و هم ضربه زن همزمان مرتکب تخلف شوند، آن ضربه به عنوان از دست رفته ثبت می شود و به ضربه زننده اخطار داده می شود.

با توجه به شرایطی که در زیر توضیح داده شده است، هر دو تیم پنج ضربه می زنند

  • ضربه ها به طور متناوب توسط تیم ها زده می شود
  • هر ضربه توسط بازیکن متفاوتی زده می شود، و همه بازیکنان واجد شرایط باید قبل از اینکه هر بازیکن بتواند ضربه دوم را بزند، یک ضربه را بزند.
  • اگر قبل از زدن پنج ضربه هر دو تیم، نتیجه بازی و بردن یک تیم مشخص شده باشد ضربه بیشتری زده نمی شود.
  • اگر بعد از زدن پنج ضربه هر دو تیم، امتیازها مساوی باشد، ضربات تا زمانی ادامه می یابد که یک تیم از تعداد ضربات یکسان، گلی بیشتر از دیگری به ثمر برساند.
  •  اصل بالا برای هر توالی ضربات بعدی ادامه دارد، اما یک تیم ممکن است ترتیب زننده ضربات را تغییر دهد.
  •  ضربات پنالتی برای بازیکنی که زمین بازی را ترک می کند نباید به تعویق بیفتد. اگر بازیکن به موقع برای زدن ضربه برنگردد، ضربه بازیکن از دست رفته اعلام می شود.

تعویض و اخراج در ضربات پنالتی

  • یک بازیکن، بازیکن تعویضی، بازیکن روی نیمکت یا کادر تیم ممکن است کارت زرد یا کارت قرمز بگیرد.
  • دروازه بانی که اخراج می شود باید با یک بازیکن واجد شرایط جایگزین شود.
  • بازیکنی غیر از دروازه بان که قادر به ادامه کار نیست را نمی توان تعویض کرد.
  • اگر یک تیم به کمتر از هفت بازیکن کاهش یابد، داور نباید بازی را نیمه کاره رها کند.

قانون 11 - آفساید

  1. موقعیت آفساید

قرار گرفتن در موقعیت آفساید تخلف نیست.

یک بازیکن در موقعیت آفساید قرار دارد اگر:

  • هر قسمت از سر، بدن یا پاها در نیمه حریف باشد (به استثنای خط نیمه) و
  • هر قسمت از سر، بدن یا پاها هم از توپ و هم از حریف یکی مانده به آخر به خط دروازه حریف نزدیکتر باشد.

دست و بازوی همه بازیکنان از جمله دروازه بان ها در نظر گرفته نمی شود. برای تعیین آفساید، مرز بالایی بازو در یک راستا با پایین زیر بغل است.

بازیکن در موقعیت آفساید قرار نمی گیرد اگر با موارد زیر برابر باشد:

  • حریف یکی مانده به آخر یا
  • دو حریف آخر
  1. تخلف آفساید

بازیکنی که در موقعیت آفساید در لحظه بازی یا لمس توپ توسط هم تیمی خود قرار دارد، فقط در صورت درگیر شدن در بازی فعال جریمه می شود:

  • تداخل در بازی با لمس توپی که توسط هم تیمی اش انجام شده و به او پاس داده
  • مداخله با حریف از طریق:
  • ممانعت از بازی کردن یا توانایی بازی با توپ حریف با انسداد واضح خط دید حریف یا
  • به درگیری بر سر توپ با حریف

* اولین نقطه تماس "بازی" یا "لمس" توپ باید استفاده شود

  • تلاش واضح برای بازی با توپی که در فاصله نزدیک است و این عمل روی حریف تأثیر می گذارد
  • انجام یک اقدام آشکار که به وضوح بر توانایی حریف در بازی با توپ تأثیر می گذارد

یا

  • کسب مزیت با بازی با توپ یا تداخل با حریف زمانی که:
  • توپ پس از برخورد با تیرک دروازه، داور مسابقه یا حریف برگشت داده شده است.
  • عمدا توسط حریف دفع شده است

بازیکنی که در موقعیت آفساید توپ را از حریفی دریافت می کند که به عمد با توپ بازی کرده، (از جمله هند عمدی) به عنوان بازیکنی که مزیتی کسب کرده است محسوب نمی شود، مگر اینکه آن دفع حریف عمدی بوده باشد.

*«بازی عمدی» (به استثنای هند عمدی) زمانی است که بازیکن کنترل توپ را در اختیار داشته باشد با امکان:

  • پاس دادن توپ به هم تیمی
  • کسب مالکیت توپ یا
  • دفع توپ (مثلاً با شوت زدن یا هد زدن)

اگر پاس، تلاش برای به دست آوردن مالکیت توپ یا دفع توپ توسط بازیکنی که توپ را در اختیار دارد می کند، غیر دقیق یا ناموفق باشد، دیگر این معنی را نمی دهد که بازیکن «عمداً» با توپ بازی کرده است.

معیارهای زیر باید در صورت اقتضا به عنوان شاخص استفاده شوند که نشان می‌دهد توپ در کنترل بازیکن بوده و در نتیجه می‌توان در نظر گرفت که «عمداً» با توپ بازی کرده است:

  • توپ از راه دور آمده و بازیکن دید واضحی از آن داشته
  • توپ به سرعت حرکت نمی کرده
  • جهت توپ غیرمنتظره نبوده
  • بازیکن زمان داشته تا حرکات بدن خود را هماهنگ و مدیریت کند.
  • بازی با توپی که روی زمین حرکت می کرده راحت تر از توپ در هوا بوده است
  1. بدون تخلف

اگر بازیکنی توپ را مستقیماً از موارد زیر دریافت کند، هیچ تخلف آفسایدی رخ نداده است:

  • ضربه دروازه
  • پرتاب اوت
  • ضربه کرنر
  1. تخلفات و مجازات ها

اگر تخلف آفساید رخ دهد، داور یک ضربه آزاد غیرمستقیم را در جایی که تخلف رخ داده است اعلام می کند، از جمله اگر در نیمه زمین خود بازیکن باشد.

بازیکن مدافعی که بدون اجازه داور زمین بازی را ترک کند، تا توقف بعدی بازی یا تا زمانی که تیم مدافع توپ را به سمت خط نیمه بازی ببرد ، برای اهداف آفساید روی خط عرضی یا خط طولی در نظر گرفته می شود و خارج از محوطه جریمه خود در نظر گرفته می شود. اگر بازیکن عمداً زمین بازی را ترک کرد، در توقف بعدی، باید به بازیکن اخطار داده شود.

یک بازیکن مهاجم ممکن است از زمین بازی خارج شود تا در بازی فعال شرکت نکند. اگر همین بازیکن مجدداً از خط عرضی وارد شود و قبل از توقف بعدی بازی در بازی دخالت کند ، بازیکن برای اهداف آفساید روی خط عرضی در نظر گرفته می شود. به بازیکنی که بدون اجازه داور عمداً زمین بازی را ترک کرده و دوباره وارد می شود و به خاطر آفساید جریمه نمی شود و منفعتی کسب می کند، باید اخطار داده شود.

اگر زمانی که توپ وارد دروازه می‌شود، بازیکن مهاجم بین تیرک‌های دروازه و داخل دروازه ثابت بماند، گل قبول است، مگر اینکه آن بازیکن مرتکب تخلف آفساید یا تخلف قانون 12 شود، در این صورت بازی با یک آزاد غیر مستقیم یا مستقیم شروع می‌شود.

قانون 12 - خطاها و رفتار ناشایست

ضربات آزاد مستقیم و غیرمستقیم و ضربات پنالتی فقط برای خطاهایی که توپ در بازی است، اعلام می شود.

  1. ضربه آزاد مستقیم

یک ضربه آزاد مستقیم در صورتی اعلام می شود که بازیکنی مرتکب هر یک از تخلفات زیر علیه حریف شود به نحوی که داور آن را بی احتیاطی، بی پروایی یا استفاده از نیروی بیش از حد می داند:

  • تنه به تنه شدن
  • پریدن روی حریف
  • لگد زدن یا تلاش برای لگد زدن
  • هل دادن
  • حمله کردن و زدن یا تلاش برای آن (از جمله کله زدن)
  • تکل ها یا درگیری ها
  • سرنگون کردن یا تلاش برای آن

اگر یک تخلف شامل تماس باشد، با یک ضربه آزاد مستقیم جریمه می شود.

  • بی توجهی زمانی است که یک بازیکن در هنگام درگیری، عدم توجه نشان می دهد یا بدون احتیاط عمل می کند. که نیازی به مجازات انضباطی نیست.
  • بی پروایی زمانی است که بازیکن با بی توجهی به خطر یا عواقب برای حریف عمل می کند و باید به او اخطار داده شود.
  • استفاده از نیروی بیش از حد زمانی است که بازیکن از استفاده لازم از نیرو فراتر رود و/یا ایمنی حریف را به خطر بیندازد و باید اخراج شود.

اگر بازیکنی مرتکب هر یک از تخلفات زیر شود، یک ضربه آزاد مستقیم اعلام می شود:

  • خطای هند (به جز دروازه بان در محوطه جریمه خود)
  • حریف را نگه دارد
  • با تماس با حریف مانع او می شود
  • بازیکن، کادر یا داور مسابقه را گاز بگیرد یا روی آن ها آب دهان بیندازد.
  • جسمی را به سمت توپ، حریف یا داور مسابقه پرتاب کند، یا با آن جسم نگه داشته شده با توپ تماس برقرار کند.

همچنین به تخلفات در قانون 3 مراجعه کنید.

دست زدن به توپ

برای تعیین تخلفات هند، مرز بالای دست در راستای پایین زیر بغل است. هر تماس دست یا بازوی بازیکن با توپ خطا نیست.

خطای هند اتفاق می افتد اگر بازیکنی:

  • به طور عمدی با دست/بازوی خود توپ را لمس می کند، به عنوان مثال، دست/بازو را به سمت توپ حرکت می دهد.
  • یک بازیکن با دستش بدن خود را به‌طور غیرطبیعی بزرگ‌تر کرده است، زمانی که موقعیت دست/بازوی او نتیجه حرکت غیرطبیعی بدن بازیکن برای آن موقعیت خاص باشد. با قرار دادن دست/بازوی خود در چنین موقعیتی، بازیکن خطر برخورد دست یا بازوی خود با توپ و جریمه شدن را بالا می برد.
  • به حریف گل می زند:
  • مستقیماً از دست/بازوی بازیکن، حتی اگر تصادفی باشد، از جمله توسط دروازه بان
  • بلافاصله پس از تماس توپ با دست / بازوی بازیکن، حتی اگر تصادفی باشد

دروازه بان مانند هر بازیکن دیگری در خارج از محوطه جریمه محدودیت هایی برای دست زدن به توپ دارد. اگر دروازه بان توپ را در داخل محوطه جریمه خود در زمانی که اجازه انجام این کار را ندارد، کنترل کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود اما هیچ مجازات انضباطی وجود ندارد. با این حال، اگر دروازه بان برای بار دوم (با یا بدون دست یا بازو) پس از شروع مجدد قبل از تماس با بازیکن دیگر، با توپ بازی می کند، در صورتی که تخلف او موقعیت گل یا یک موقعیت واضح گلزنی را متوقف کند دروازه بان باید مجازات شود.

  1. ضربه آزاد غیر مستقیم

یک ضربه آزاد غیر مستقیم در صورتی اعلام می شود که بازیکن:

  • به شکلی خطرناک بازی کند
  • مانع از پیشروی حریف بدون برقراری تماس شود
  • به دلیل اعتراض، استفاده از لحن و الفاظ توهین آمیز، یا سایر جرایم کلامی تخلف کند.

هنگامی که دروازه بان در حال رها کردن توپ است، مانع از رها کردن توپ از دست های او یا ضربه زدن یا تلاش برای ضربه زدن به توپ شود.

  • یک ترفند عمدی برای ارسال توپ (از جمله از ضربه آزاد یا ضربه گل) به دروازه بانبه کار گیرد، با سر، سینه، زانو و غیره برای دور زدن قانون، خواه دروازه بان توپ را با دست لمس کند یا نه. در صورتی که دروازه بان مسئول شروع ترفند عمدی باشد جریمه می شود.
  • مرتکب هر تخلف دیگری شود که در قوانین ذکر نشده است که بازی به دلیل اخطار یا اخراج بازیکن متوقف شده است.

اگر دروازه بان در داخل محوطه جریمه خود هر یک از تخلفات زیر را مرتکب شود، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود:

  • قبل از رها کردن توپ، بیش از شش ثانیه توپ را با دست نگه دارد
  • بعد از رها کردن توپ و قبل از تماس با بازیکن دیگر، توپ را با دست مجدداً لمس کند
  • توپ را با دست لمس کند، مگر اینکه دروازه بان به وضوح به توپ ضربه زده یا تلاش کرده باشد که توپ را به جریان بازی بیندازد، پس از اینکه:
  • عمدا توسط یکی از هم تیمی ها به دروازه بان ارسال شده است
  • دریافت آن مستقیماً از پرتابی که هم تیمی انجام داده است

یک دروازه بان زمانی در نظر گرفته می شود که با دست(هایش) توپ را در اختیار دارد که:

  • توپ بین دست‌ها یا بین دست و هر سطحی (مثلاً زمین، بدن خود) قرار داشته باشد
  • توپ در دست باز در حالت شیرجه نگه داشته باشد
  • توپ را روی زمین بیندازد یا آن را به هوا پرتاب کند

یک دروازه بان نمی تواند توسط حریف به درگیری کشیده شود، زمانی که توپ را در دست یا دستان خود تحت کنترل دارد.

بازی کردن به شکلی خطرناک

بازی کردن به شیوه خطرناک هر عملی است که در حین بازی کردن با توپ، کسی (از جمله خود بازیکن) را تهدید می کند و شامل جلوگیری از بازی کردن حریف نزدیک با توپ از ترس آسیب می شود.

ضربه قیچی یا برگزدان به شرطی که برای حریف خطرناک نباشد جایز است.

مانع از پیشروی حریف بدون ایجاد تماس

ممانعت از پیشروی حریف به معنای حرکت در مسیر حریف برای ممانعت، مسدود کردن، کاهش سرعت یا مجبور کردن تغییر جهت است، زمانی که توپ در فاصله بازی هر یک از بازیکنان قرار ندارد.

همه بازیکنان حق دارند موقعیت خود را در زمین بازی داشته باشند. قرار گرفتن در مسیر حریف با حرکت در مسیر حریف یکسان نیست.

اگر توپ در فاصله بازی قرار داشته باشد و حریف با دست یا بدن نگه داشته نشود، بازیکن می‌تواند با قرار گرفتن بین حریف و توپ از توپ محافظت کند. اگر توپ در فاصله بازی باشد، ممکن است بازیکن نسبتاً توسط حریف شارژ شود.

  1. اقدام انضباطی

داور این اختیار را دارد که از ورود به زمین بازی برای بازرسی قبل از بازی تا خروج از زمین بازی پس از پایان مسابقه (شامل ضربات پنالتی) اقدامات انضباطی انجام دهد.

اگر قبل از ورود به زمین بازی در شروع مسابقه، بازیکن یا کادر تیم مرتکب تخلف اخراج شود، داور این اختیار را دارد که از شرکت بازیکن یا کادر تیم در مسابقه جلوگیری کند (به قانون 3.6 مراجعه کنید). داور هر گونه تخلف دیگر را گزارش خواهد کرد.

بازیکن یا کادر تیمی که مرتکب خطای منجر به اخطار یا اخراج، چه در زمین بازی چه خارج از آن شود، بر اساس این تخلف تنبیه می شود.

کارت زرد به معنی اخطار و کارت قرمز به معنی اخراج است.

فقط یک بازیکن، بازیکن تعویضی، بازیکن روی نیمکت یا کادر تیم می تواند است کارت قرمز یا زرد دریافت کند.

تاخیر در شروع مجدد بازی برای نشان دادن کارت

هنگامی که داور تصمیم به اخطار دادن یا اخراج بازیکن گرفت، تا زمانی که مجازات اجرا نشود، بازی نباید دوباره شروع شود، مگر اینکه تیم غیر متخلف یک ضربه آزاد سریع بزند، فرصت گلزنی واضحی داشته باشد و داور فرایند کارت دادن را شروع نکرده باشد. رویه مجازات انضباطی نیز در توقف بعدی اجرا می شود.

آوانتاژ

اگر داور برای تخلفی که در صورت توقف بازی اخطار/ اخراج صادر می‌شد، آوانتاژ دهد، این اخطار/ اخراج باید در توقف بعدی صادر شود. با این حال، اگر این تخلف باعث شد که تیم حریف فرصت گلزنی آشکار محروم شود، بازیکن به دلیل رفتار غیرورزشی اخطار می گیرد.

آوانتاژ نباید در موقعیت‌های خطای شدید، رفتار خشونت‌آمیز یا کارت زرد دوم اعمال شود، مگر اینکه فرصت واضحی برای گلزنی وجود داشته باشد.

اگر مدافع شروع به نگه داشتن مهاجم در خارج از محوطه جریمه کند و در داخل محوطه جریمه به نگه داشتن او ادامه دهد، داور باید یک ضربه پنالتی اعلام کند.

خطاهای مستحق کارت زرد

یک بازیکن در صورت خطاکار بودن اخطار می گیرد اگر کارهای ذیل را انجام دهد:

  • به تأخیر انداختن شروع مجدد بازی
  • اعتراض با گفتار یا عمل
  • ورود، ورود مجدد یا خروج عمدی از زمین بازی بدون اجازه داور
  • عدم رعایت فاصله لازم در هنگام شروع مجدد بازی با دراپ بال، ضربه کرنر، ضربه آزاد یا پرتاب اوت
  • تخلفات مستمر (هیچ تعداد یا الگوی مشخصی از تعداد تخلفات «مداوم» وجود ندارد)
  • رفتار غیرورزشی
  • ورود به محوطه بازبینی داور (RRA)
  • استفاده بیش از حد از سیگنال «بازبینی»

بازیکن تعویض شده یا بازیکن روی نیمکت در صورتی که موارد ذیل را انجام دهد اخطار می گیرد:

  • به تأخیر انداختن شروع مجدد بازی
  • اعتراض با گفتار یا عمل
  • ورود، ورود مجدد یا خروج عمدی از زمین بازی بدون اجازه داور
  • رفتار غیرورزشی
  • ورود به محوطه بازبینی داور (RRA)
  • استفاده بیش از حد از سیگنال «بازبینی»

در مواردی که دو تخلف مجزا با قابلیت اخطار مرتکب شوند (حتی در زمان نزدیک هم)، باید منجر به دو اخطار شود، برای مثال اگر بازیکنی بدون مجوز لازم وارد زمین بازی شود و یک تکل بی پروا انجام دهد.

 اخطار برای رفتار غیر ورزشی

شرایط مختلفی وجود دارد که یک بازیکن باید به دلیل رفتار غیرورزشی اخطار بگیرد:

  • تلاش برای فریب داور، به عنوان مثال، با تظاهر به مصدوم شدن یا تظاهر به خطا شدن روی او (شبیه سازی)
  • در حین بازی و بدون اجازه داور جای خود را با دروازه بان عوض می کند (به قانون 3 مراجعه کنید)
  • به شیوه ای بی پروایانه مرتکب تخلف می شود
  • توپ را برای تداخل یا توقف یک حمله خطرناک کنترل می کند
  • مرتکب هر گونه تخلف دیگری می شود که مانع از تداخل یا توقف یک حمله خطرناک شود، به استثنای مواردی که داور برای تخلفی که تلاش برای بازی با توپ یا چالش برای توپ بوده، یک ضربه پنالتی اعلام می کند.
  • با ارتکاب تخلفی که تلاش برای بازی با توپ یا چالش برای توپ بوده و داور یک ضربه پنالتی اعلام می کند، فرصت گلزنی آشکار را از حریف سلب می کند.
  • در تلاش برای به ثمر رساندن گل (چه تلاش موفقیت آمیز باشد یا نه) یا در تلاش ناموفق برای جلوگیری از گل زدن، توپ را کنترل می کند.
  • علامت های غیرمجاز در زمین بازی ایجاد می کند
  • پس خروج از زمین بازی پس از اجازه خروج، با توپ بازی می کند
  • عدم احترام به بازی
  • یک ترفند عمدی برای ارسال توپ (از جمله از ضربه آزاد یا ضربه دروازه) به دروازه بان با سر، سینه، زانو و غیره برای دور زدن قانون، خواه دروازه بان توپ را با دست لمس کند یا نه، در صورتی که مسئول شروع این ترفند عمدی دروازه بان باشد، به دروازه بان اخطار داده می شود.
  • در حین بازی یا در شروع مجدد به صورت کلامی حواس حریف را پرت می کند.

شادی پس از گل

بازیکنان می توانند وقتی گل زده می شود جشن بگیرند، اما جشن نباید بیش از حد باشد. جشن ها نباید باعث اتلاف وقت بیش از حد شوند.

ترک زمین بازی برای جشن گرفتن گل یک تخلف برای دادن کارت زرد نیست، اما بازیکنان باید هر چه زودتر به زمین بازگردند.

به یک بازیکن باید اخطار داده شود، حتی اگر گل مردود باشد، برای:

  • صعود به حصار محیطی و/یا نزدیک شدن به تماشاگران به نحوی که باعث ایجاد مشکلات ایمنی و/یا امنیتی شود.
  • به روشی تحریک آمیز، تمسخر آمیز یا التهابی عمل می کند
  • پوشاندن سر یا صورت با ماسک یا سایر موارد مشابه
  • درآوردن پیراهن یا پوشاندن سر با پیراهن

تاخیر در شروع مجدد بازی

داوران باید به بازیکنانی که شروع مجدد بازی را به تأخیر می اندازند اخطار دهند، در شرایطی که:

  • به نظر می رسد که یک پرتاب اوت را انجام می دهد اما ناگهان آن را به یکی از هم تیمی هایش می سپرد تا آن را انجام دهد.
  • تاخیر در خروج از زمین بازی هنگام تعویض
  • به تأخیر انداختن بیش از حد شروع مجدد بازی
  • ضربه زدن یا حمل توپ به دور از صحنه درگیر در بازی، یا تحریک یک درگیری با لمس عمدی توپ پس از توقف بازی توسط داور
  • زدن یک ضربه آزاد از جای نامناسب برای مجبور کردن در زدن مجدد آن ضربه

تخلفات منجر به اخراج

بازیکن، بازیکن تعویضی یا روی نیمکت که مرتکب هر یک از تخلفات زیر شود، اخراج می شود:

  • محروم کردن تیم مقابل از یک گل یا یک موقعیت واضح گلزنی توسط یک خطای هند (به جز دروازه بان در محوطه جریمه آنها)
  • محروم کردن تیم مقابل از یک گل یا یک فرصت واضح گلزنی در مقابل حریفی که حرکت کلی او به سمت دروازه خاطی است، با یک تخلف که مجازات آن ضربه آزاد است (موارد ذیل):
  • خطای شدید
  • گاز گرفتن یا تف کردن به سمت کسی
  • رفتار خشونت آمیز
  • استفاده از زبان و/یا اقدام(های) توهین آمیز
  • دریافت اخطار دوم در همان مسابقه
  • ورود به اتاق عملیات ویدیویی (VOR)

بازیکن، بازیکن تعویضی یا روی نیمکت که اخراج شده است باید از مجاورت زمین بازی و محوطه فنی خارج شود.

مانع شدن از یک گل یا یک فرصت آشکار گلزنی  (DOGSO) 

در صورتی که بازیکنی در محوطه جریمه خود علیه حریف مرتکب خطا می شود و فرصت گلزنی آشکار را از حریف میگیرد و داور یک ضربه پنالتی اعلام می کند، اگر این تخلف تلاشی برای بازی با توپ یا درگیری برای تصاحب توپ باشد، به مهاجم اخطار داده می شود. در سایر شرایط (به عنوان مثال، نگه داشتن، کشیدن، هل دادن، عدم امکان بازی با توپ و غیره)، بازیکن خاطی باید اخراج شود.

در صورتی که بازیکنی با یک خطای هند یک گل یا موقعیت واضح گلزنی را از تیم حریف سلب کند، در هر جایی که تخلف رخ دهد، بازیکن اخراج می شود (به جز یک دروازه بان در محوطه جریمه خود).

بازیکن، بازیکن اخراج شده، بازیکن تعویضی یا روی نیمکت که بدون اجازه داور وارد زمین بازی شده و در بازی حریف تداخل ایجاد میکند و از گل یا موقعیت واضح گلزنی تیم حریف جلوگیری میکند شود باید اخراج شود.

موارد زیر باید در نظر گرفته شوند:

  • فاصله بین خطا و دروازه
  • جهت و مسیر کلی بازی
  • احتمال حفظ یا به دست آوردن کنترل توپ
  • مکان و تعداد مدافعان

خطای شدید

تکل یا درگیری که امنیت حریف را به خطر می اندازد یا از نیرو یا خشونت بیش از حد استفاده می کند باید به عنوان یک خطای شدید مجازات شود.

هر بازیکنی که در به چالش بر سر توپ از جلو، از پهلو یا از پشت با استفاده از یک یا هر دو پا، با نیروی بیش از حد به طرف حریف پرتاب می‌شود یا امنیت حریف را به خطر می‌اندازد، مرتکب خطای شدید شده است.

رفتار خشونت‌آمیز

رفتار خشونت‌آمیز زمانی است که یک بازیکن از نیرو یا خشونت بیش از حد علیه حریف استفاده می‌کند یا برای آن تلاش می‌کند ( زمانی که بر سر تصاحب توپ تلاش نمیکند). این عمل میتواند بر علیه هم تیمی، کادر تیم، داوران مسابقه، تماشاگر یا هر شخص دیگری باشد، صرف نظر از اینکه برخورد انجام شود یا نه.

بعلاوه، بازیکنی که در هنگامی که درگیری بر سر توپ نیست، عمداً با دست یا بازو به سر یا صورت حریف یا هر شخص دیگری ضربه می زند، مرتکب رفتار خشونت آمیز می شود، مگر اینکه نیروی استفاده شده ناچیز باشد.

کادر تیم

در صورتی که تخلفی توسط فردی از ناحیه فنی (بازیکن، بازیکن تعویضی، بازیکن اخراج شده یا کادر تیم) انجام شود و فرد خاطی شناسایی نشود، مربی ارشد تیم حاضر در محوطه فنی مجازات خواهد شد.

تذکر دادن

جرایم زیر معمولاً باید منجر به تذکر شوند:

  • ورود محترمانه به زمین بازی / بدون تداخل در بازی
  • عدم همکاری با یک داور مسابقه به عنوان مثال. نادیده گرفتن دستور/درخواست کمک داور یا داور چهارم
  • مخالفت جزئی/سطح پایین (با حرف یا عمل) با یک تصمیم
  • گاهاً بدون ارتکاب تخلف دیگری از محدوده فنی خارج می شود

اخطار

تخلفات کارت زردی شامل (اما محدود به موارد زیر نیست):

  • به وضوح/مداوم به محدودیت های منطقه فنی تیم خود احترام نمی گذارند
  • به تأخیر انداختن شروع مجدد بازی توسط تیم خود
  • ورود عمدی به محوطه فنی تیم مقابل (غیر تقابلی)
  • اعتراض با گفتار یا عمل از جمله:
  • پرتاب/لگد زدن به بطری های نوشیدنی یا اشیاء دیگر
  • اقدام(هایی) که نشان دهنده عدم احترام آشکار به داور(ها) مسابقه است، به عنوان مثال، دست زدن طعنه آمیز
  • ورود به محوطه بازبینی داور (RRA)
  • به طور مفرط/مداوم درخواست کارت قرمز یا زرد برای حریف می کند
  • نمایش بیش از حد «سیگنال» برای بازبینی VAR
  • به شیوه ای تحریک آمیز یا التهابی عمل می کند
  • رفتار غیرقابل قبول مداوم (از جمله تخلفات مکرری که به تذکر ختم می شوند)
  • عدم احترام به بازی

اخراج

تخلفات منجر به اخراج عبارتند از (اما محدود به موارد زیر نیست):

  • به تأخیر انداختن شروع مجدد بازی توسط تیم حریف به عنوان مثال، نگه داشتن توپ، پرتاب توپ به دوردست، مانع شدن از حرکت بازیکن
  • ترک عمدی منطقه فنی برای:
  • اعتراض خود را نسبت به یک داور مسابقه نشان دهد
  • به شیوه ای تحریک آمیز یا التهابی عمل کند
  • ورود به منطقه فنی حریف به صورت تهاجمی یا متخاصمانه
  • پرتاب/لگد زدن عمدی یک شی به زمین بازی
  • ورود به زمین بازی برای:
  • رویارویی با یک داور مسابقه (از جمله در بین دو نیمه و پایان بازی)
  • در بازی، کار بازیکن حریف یا داور مسابقه تداخل ایجلد کند
  • ورود به اتاق عملیات ویدیویی (VOR)
  • رفتار فیزیکی یا پرخاشگرانه (از جمله تف کردن یا گاز گرفتن) نسبت به بازیکن حریف، بازیکن تعویضی، کادر تیم، داوران مسابقه، تماشاگر یا هر شخص دیگری (مانند توپ جمع کن ها، مسئول حراست یا مسئولین مسابقه و غیره)
  • دریافت اخطار دوم در همان مسابقه
  • استفاده از زبان و/یا اقدام(های) توهین آمیز
  • استفاده از تجهیزات الکترونیکی یا ارتباطی غیرمجاز و/یا رفتار نامناسب در نتیجه استفاده از تجهیزات الکترونیکی یا ارتباطی
  • رفتار خشونت آمیز

تخلفاتی که در آن یک شی (یا توپ) پرتاب می شود

در تمام موارد، داور اقدامات انضباطی مناسب را انجام می دهد:

  • بی پروا - به متخلف به خاطر رفتار غیرورزشی اخطار می دهد
  • استفاده از نیروی بیش از حد - اخراج متخلف برای رفتار خشونت آمیز
  1. شروع مجدد بازی پس از خطا و رفتار ناشایست

اگر توپ خارج از بازی باشد، بازی طبق تصمیم قبلی مجدداً  شروع می شود. اگر توپ در بازی باشد و بازیکنی در داخل زمین بازی مرتکب تخلف فیزیکی شود در مقابل:

  • حریف - یک ضربه آزاد غیر مستقیم یا مستقیم یا ضربه پنالتی
  • یک هم تیمی، تعویضی، بازیکن تعویضی یا اخراج شده، کادر تیم یا یک داور - ضربه آزاد مستقیم یا ضربه پنالتی

تمام تخلفات کلامی با یک ضربه آزاد غیر مستقیم جریمه می شوند.

اگر داور بازی را به دلیل تخلف یک بازیکن، در داخل یا خارج از زمین بازی، علیه یک عامل خارجی، متوقف کند، بازی با یک دراپ بال دوباره شروع می شود، مگر اینکه یک ضربه آزاد غیرمستقیم برای خروج از زمین بازی بدون اجازه داور اعلام شود. ضربه آزاد غیرمستقیم از نقطه ای روی خط مرزی که بازیکن زمین بازی را ترک کرده است، زده می شود.

اگر زمانی که توپ در بازی است:

  • بازیکنی خارج از زمین بازی مرتکب تخلف می شود، علیه یک داور مسابقه یا بازیکن حریف، بازیکن تعویضی یا اخراج شده، یا کادر تیم یا
  • یک بازیکن تعویضی یا اخراج شده، یا یک کادر تیم در خارج از زمین بازی علیه بازیکن حریف یا داور مسابقه مرتکب تخلف می شود یا در آن تداخل ایجاد می کند،

بازی با یک ضربه آزاد در نزدیکترین خط مرزی به محل وقوع تخلف مجدداً شروع می شود.

اگر تخلفی در خارج از زمین بازی توسط بازیکنی علیه بازیکن، بازیکن تعویضی یا کادر تیم خودی انجام شود، بازی با یک ضربه آزاد غیرمستقیم در نزدیکترین خط مرزی به محل وقوع تخلف، دوباره شروع می شود.

اگر بازیکنی با جسمی (کفش، ساقبند و غیره) در دست توپ را لمس کند، بازی با یک ضربه آزاد مستقیم (یا ضربه پنالتی در محوطه جریمه) دوباره شروع می شود.

اگر بازیکنی که در زمین بازی یا خارج از زمین بازی، جسمی (غیر از توپ مسابقه) را به سمت بازیکن حریف پرتاب یا شوت بزند، یا جسمی (از جمله توپ) را به سمت بازیکن تعویضی یا اخراج شده، کادر تیم، یا یک داور مسابقه یا توپ مسابقه پرتاب کند یا شوت بزند، ، بازی با یک ضربه آزاد مستقیم از موقعیتی که جسم به فرد یا توپ برخورد کرده است، دوباره شروع می شود.

اگر این موقعیت خارج از زمین بازی باشد، ضربه آزاد در نزدیکترین نقطه روی خط مرزی زده می شود. یک ضربه پنالتی در صورتی اعلام می شود که این ضربه در محوطه جریمه متخلف باشد.

اگر بازیکن تعویضی یا اخراج شده، بازیکنی که به طور موقت خارج از زمین بازی است یا کادر تیم، شیئی را به زمین بازی پرتاب کند یا شوت بزند و در بازی، کار حریف یا داور مسابقه اختلال ایجاد کند، بازی با یک ضربه آزاد مستقیم از سر گرفته می شود. ضربه از جایی که شی در بازی تداخل داشته باشد یا به حریف، داور مسابقه یا توپ ضربه بزند زده می شود.

قانون 13 - ضربات آزاد (ایستگاهی)

  1. انواع ضربات آزاد

ضربات آزاد مستقیم و غیرمستقیم به تیم مقابل بازیکن، بازیکن تعویضی، اخراج شده یا کادر تیمی که مرتکب تخلف شده است، تعلق می گیرد.

سیگنال ضربه آزاد غیر مستقیم

داور یک ضربه آزاد غیر مستقیم را با بالا بردن دست بالای سرش نشان می دهد. این علامت تا زمانی که ضربه زده شود و توپ به بازیکن دیگری برخورد کند، از بازی خارج شود یا مشخص شود که نمی توان مستقیماً گلی به ثمر رساند حفظ می شود.

اگر داور نتواند نشان دهد که ضربه غیرمستقیم است و توپ مستقیماً به دروازه زده شده است، آن یک ضربه آزاد غیر مستقیم باید دوباره زده شود.

توپ وارد دروازه می شود

  • اگر یک ضربه آزاد مستقیم به دروازه حریف وارد شود، گل قبول است.
  • اگر یک ضربه آزاد غیرمستقیم به طور مستقیم وارد دروازه حریف شود، ضربه دروازه اعلام می شود.
  • اگر یک ضربه آزاد مستقیم یا غیرمستقیم به طور مستقیم وارد دروازه خودی شود، یک ضربه کرنر اعلام می شود.
  1. فرایند

تمام ضربات آزاد از محل وقوع تخلف زده می شوند، به جز:

  • ضربات آزاد غیرمستقیم برای تیم مهاجم برای حمله در داخل محوطه شش قدم حریف از نزدیکترین نقطه روی خط شش قدم که موازی با خط دروازه است گرفته می شود.
  • ضربات آزاد برای تیم مدافع در محوطه شش قدم آنها می تواند است از هر نقطه از آن منطقه زده شود.
  • ضربات آزاد برای جرائمی که شامل ورود، ورود مجدد یا خروج بازیکن به زمین بازی بدون اجازه داور می شود، زمانی که بازی متوقف شد از موقعیت توپ زده می شود. با این حال، اگر بازیکنی خارج از زمین بازی مرتکب تخلف شود، بازی با یک ضربه آزاد در نزدیکترین خط مرزی به محل وقوع تخلف، دوباره شروع می شود. برای تخلفات ضربه آزاد مستقیم، یک ضربه پنالتی در صورتی اعلام می شود که این ضربه در محوطه جریمه مدافع باشد.
  • جایی که قانون موقعیت دیگری را تعیین می کند (به قوانین 3، 11، 12 مراجعه کنید)

توپ:

  • باید ثابت باشد و ضربه زننده تا زمانی که توپ بازیکن دیگری را لمس کند نباید دوباره توپ را لمس کند.
  • در بازی است وقتی به آن ضربه زده می شود و به وضوح حرکت می کند.

 تا زمانی که توپ در بازی باشد، همه حریفان باید باقی بمانند:

  • با فاصله حداقل 9.15 متر (10 یارد) از توپ، مگر اینکه آنها در خط دروازه خودی بین تیرک های دروازه قرار داشته باشند.
  • خارج از محوطه جریمه برای ضربات آزاد داخل محوطه جریمه حریف.

در جایی که سه یا چند بازیکن تیم مدافع یک "دیوار" تشکیل می دهند، همه بازیکنان تیم مهاجم باید حداقل 1 متر (1 یارد) از "دیوار" تا زمانی که توپ در بازی باشد باقی بمانند.

ضربه آزاد را می توان با بلند کردن توپ با یک پا یا هر دو پا به طور همزمان انجام داد.

تظاهر به زدن یک ضربه آزاد برای گیج کردن حریف به عنوان بخشی از فوتبال مجاز است.

اگر بازیکنی در حین زدن صحیح یک ضربه آزاد، عمداً توپ را به حریف بزند تا دوباره با توپ بازی کند، اما نه با بی دقتی یا بی احتیاطی یا با استفاده از نیروی بیش از حد، داور اجازه ادامه بازی را می دهد.

  1. تخلفات و مجازات ها

اگر هنگام زدن ضربه آزاد، حریف از فاصله لازم به توپ نزدیکتر باشد، ضربه دوباره زده می شود مگر اینکه بتوان از آوانتاژ استفاده کرد. اما اگر بازیکنی به سرعت یک ضربه آزاد را بزند و حریفی که کمتر از 9.15 متر با توپ فاصله دارد، آن را قطع کند، داور اجازه می دهد بازی ادامه یابد. با این حال، حریفی که به عمد از زدن سریع ضربه آزاد جلوگیری می کند، باید به دلیل تاخیر در شروع مجدد بازی کارت زرد بگیرد.

اگر زمانی که یک ضربه آزاد زده می شود، بازیکن تیم مهاجم کمتر از 1 متر  از "دیوار" تشکیل شده توسط سه یا چند بازیکن تیم مدافع فاصله داشته باشد، یک ضربه آزاد غیر مستقیم اعلام می شود.

اگر در هنگام ضربه آزاد توسط تیم مدافع در داخل محوطه جریمه خود، حریفان در داخل محوطه جریمه حضور داشته باشند زیرا زمان ترک را نداشتند، داور اجازه ادامه بازی را می دهد. اگر حریفی که هنگام زدن ضربه آزاد در محوطه جریمه است، یا قبل از اینکه توپ در بازی باشد وارد محوطه جریمه شود، قبل از شروع بازی توپ را لمس کند یا بر سر بدست آوردن آن تلاش کند، ضربه آزاد دوباره زده می شود.

اگر بعد از اینکه توپ در بازی قرار گرفت، ضربه زننده قبل از اینکه توپ بازیکن دیگری را لمس کند دوباره توپ را لمس کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود.

اگر ضربه زننده مرتکب خطای هند شود:

  • یک ضربه آزاد مستقیم اعلام می شود
  • یک ضربه پنالتی در صورتی اعلام می شود که تخلف در محوطه جریمه ضربه زننده رخ داده باشد، مگر اینکه ضربه زننده دروازه بان باشد که در این صورت یک ضربه آزاد غیر مستقیم اعلام می شود.

قانون 14 - ضربه پنالتی

اگر بازیکنی در داخل محوطه جریمه خود یا خارج از زمین به عنوان بخشی از بازی که در قوانین 12 و 13 ذکر شده است، مرتکب خطای ضربه آزاد مستقیم شود، یک ضربه پنالتی اعلام می شود.

یک گل ممکن است مستقیماً از ضربه پنالتی به ثمر برسد.

  1. فرایند

توپ باید روی نقطه پنالتی ثابت باشد و تیرک های دروازه و تور دروازه نباید حرکت کنند.

  • بازیکنی که ضربه پنالتی را می زند باید به وضوح مشخص شود.

دروازه بان مدافع باید روی خط دروازه، رو به ضربه زننده، بین تیرک دروازه ها، تا زمانی که ضربه زده شود، باقی بماند. دروازه بان نباید به گونه ای رفتار کند که به طور غیرمنصفانه حواس ضربه زننده را پرت کند، به عنوان مثال. زدن ضربه را به تأخیر بیندازد یا تیرک های دروازه یا تور دروازه را لمس کند.

بازیکنان غیر از ضربه زننده و دروازه بان باید:

  • حداقل 9.15 متر (10 یارد) از نقطه پنالتی فاصله داشته باشند
  • پشت نقطه پنالتی باشند
  • داخل زمین بازی باشند
  • خارج از محوطه جریمه باشند

پس از اینکه بازیکنان طبق این قانون در موقعیت قرار گرفتند، داور برای زدن ضربه پنالتی علامت می دهد.

  • بازیکنی که ضربه پنالتی می زند باید توپ را به جلو بفرستد. پشت پاشنه زدن به شرط حرکت توپ به جلو مجاز است.

هنگامی که ضربه زده می شود، دروازه بان مدافع باید حداقل بخشی از یک پایش راستای یا پشت خط دروازه را لمس کند.

توپ در هنگام ضربه زدن در بازی است و به وضوح حرکت می کند.

زننده ضربه نباید دوبار توپ را لمس کند تا زمانی که بازیکن دیگری توپ را لمس کند.

ضربه پنالتی زمانی کامل می شود که توپ از حرکت باز می ایستد، از بازی خارج می شود یا داور بازی را برای هر تخلفی متوقف می کند.

زمان اضافی برای زدن یک ضربه پنالتی در پایان هر نیمه مسابقه یا وقت اضافه مجاز است. هنگامی که زمان اضافی مجاز باشد، ضربه پنالتی زمانی کامل می شود که پس از زدن ضربه، توپ از حرکت بایستد، از بازی خارج شود، توسط هر بازیکنی (از جمله ضربه زننده) غیر از دروازه بان مدافع، بازی شود، یا داور بازی را برای تخلف توسط ضربه زننده یا تیم ضربه زننده متوقف کند. اگر یک بازیکن تیم مدافع (از جمله دروازه بان) مرتکب تخلف شود و پنالتی از دست رفته یا مهار شود، پنالتی دوباره تکرار می شود.

  1. تخلفات و مجازات ها

هنگامی که داور برای زدن ضربه پنالتی علامت داد، ضربه باید زده شود. در صورت عدم انجام، داور می تواند قبل از زدن مجدد ضربه، اقدامات انضباطی را انجام دهد.

اگر قبل از اینکه توپ در حال بازی باشد، یکی از موارد زیر رخ دهد:

  • بازیکنی که ضربه پنالتی می زند یا یکی از هم تیمی هایش خطا می کند:
  • اگر توپ وارد دروازه شود، ضربه دوباره زده می شود.
  • اگر توپ وارد دروازه نشود، داور بازی را متوقف می کند و با یک ضربه آزاد غیرمستقیم بازی را دوباره شروع می کند.

به جز موارد زیر که بدون توجه به اینکه گل زده شده یا خیر، بازی با یک ضربه آزاد غیرمستقیم متوقف و دوباره شروع می شود:

  • یک ضربه پنالتی به عقب زده می شود
  • یک هم تیمی زننده ضربه ضربه را می زند. داور به بازیکنی که ضربه را زده است هشدار می دهد
  • تظاهر به لگد زدن به توپ پس از اتمام دور زدن ضربه زننده (تظاهرات در دور زدن مجاز است). داور به ضربه زننده اخطار می دهد
  • دروازه بان تخلف می کند:
  • اگر توپ وارد دروازه شود، یک گل اعلام می شود
  • اگر توپ گل نشد یا از تیرک دروازه (ها) ریباند شود، ضربه فقط در صورتی تکرار می شود که خطای دروازه بان به وضوح روی زننده ضربه تأثیر بگذارد.
  • اگر دروازه بان مانع ورود توپ به دروازه شود، ضربه دوباره تکرار می شود.

اگر خطای دروازه بان منجر به تکرار ضربه شود، به دروازه بان برای اولین بار تذکر داده می شود و برای هر تخلف مشابه بعدی در بازی اخطار داده می شود.

  • هم تیمی دروازه بان تخلف می کند:
  • اگر توپ وارد دروازه شود، یک گل اعلام می شود.
  • اگر توپ وارد دروازه نشود، ضربه دوباره زده می شود.
  • بازیکن هر دو تیم خطا می کند، ضربه دوباره زده می شود مگر اینکه بازیکنی مرتکب تخلف جدی تری شود.
  • هم دروازه بان و هم ضربه زن به طور همزمان مرتکب تخلف می شوند، زننده ضربه اخطار می گیرد و با یک ضربه آزاد غیرمستقیم تیم مدافع بازی را دوباره شروع می کند.

اگر بعد از زدن ضربه پنالتی:

  • زننده ضربه قبل از تماس با بازیکن دیگر توپ را دوباره لمس کند:
  • یک ضربه آزاد غیرمستقیم (یا ضربه آزاد مستقیم برای یک خطای هند) اعلام می شود.
  • هنگام حرکت رو به جلو، توپ توسط یک عامل خارجی لمس می شود:
  • ضربه دوباره زده می شود مگر اینکه توپ دارد به سمت دروازه می رود و تداخل مانع از بازی دروازه بان یا بازیکن مدافع با توپ نشود، در این صورت اگر توپ وارد دروازه شود گل قبول است (حتی اگر تماس با توپ برقرار شده باشد) مگر اینکه تداخل توسط تیم مهاجم ایجاد شده باشد.
  • توپ از دروازه بان، یا تیرک های دروازه وارد زمین بازی می شود و سپس توسط یک عامل خارجی لمس می شود:
  • داور بازی را متوقف می کند.
  • بازی با یک دراپ بال از موقعیتی که لمس اتفاق افتاده است دوباره شروع می شود.
  1. جدول خلاصه

قانون 15 - پرتاب اوت

 یک پرتاب اوت به حریفان بازیکنی تعلق می گیرد که آخرین بار توپ را لمس کرده است و زمانی است که کل توپ از روی خط طولی،روی زمین یا در هوا عبور می کند.

گل را نمی توان مستقیماً از پرتاب اوت به ثمر رساند:

  • اگر توپ وارد دروازه حریف شود، یک ضربه دروازه اعلام می شود.
  • اگر توپ وارد دروازه پرتاب کننده شود، یک ضربه کرنر اعلام می شود.
  1. فرایند

در لحظه پرتاب توپ، پرتاب کننده باید:

  • روبه روی زمین بازی بایستد.
  • بخشی از هر دو پا را روی خط طولی یا روی زمین خارج از خط طولی قرار دهد.
  • توپ را با دو دست از پشت و بالای سر از نقطه ای که توپ از زمین بازی خارج شده است پرتاب کند.

همه حریفان باید حداقل به شعاع 2 متر از نقطه روی خط طولی که قرار است پرتاب انجام شود، بایستند.

توپ زمانی که وارد زمین بازی می شود در حال بازی درنظر گرفته می شود. اگر توپ قبل از ورود به زمین برخورد کند، پرتاب توپ توسط همان تیم از همان موقعیت دوباره انجام می شود. اگر پرتاب به درستی انجام نشود، توسط تیم مقابل تکرار می شود.

اگر بازیکنی در حالی که پرتاب توپ را به درستی انجام می دهد، عمداً توپ را به سمت حریف پرتاب کند تا دوباره توپ را بازی کند (اما نه با بی احتیاطی یا با استفاده از نیروی بیش از حد) داور اجازه می دهد بازی ادامه یابد.

پرتاب کننده تا زمانی که بازیکن دیگری توپ را لمس کند نباید دوباره توپ را لمس کند.

  1. تخلفات و مجازات ها

اگر بعد از اینکه توپ در بازی قرار گرفت، پرتاب کننده قبل از اینکه توپ با بازیکن دیگری برخورد کند دوباره توپ را لمس کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود.

اگر پرتاب کننده مرتکب تخلف هند شود:

  • یک ضربه آزاد مستقیم اعلام می شود.
  • اگر خطا در محوطه جریمه پرتاب کننده رخ داده باشد، یک ضربه پنالتی اعلام می شود، مگر اینکه توپ توسط دروازه بان مدافع کنترل شده باشد. که در این صورت یک ضربه آزاد غیر مستقیم اعلام می شود.

حریفی که به طور ناعادلانه حواس پرتاب کننده را پرت می کند یا مانع او می شود (از جمله نزدیک شدن به مکانی که پرتاب اوت باید انجام شود) به دلیل رفتار غیرورزشی اخطار می گیرد و اگر پرتاب انجام شده باشد، یک ضربه آزاد غیر مستقیم تعلق می گیرد.

برای هر تخلف دیگری، پرتاب توپ توسط بازیکن تیم مقابل انجام می شود.

قانون 16 - ضربه دروازه

یک ضربه دروازه زمانی اعلام می شود که تمام توپ از روی خط دروازه، روی زمین یا هوا، آخرین بار پس از برخورد با بازیکن تیم مهاجم برخورد کرده باشد و گلی به ثمر نرسد.

یک گل ممکن است مستقیماً از ضربه دروازه زده شود، اما فقط در مقابل تیم حریف. اگر توپ مستقیما وارد دروازه خودی شود، یک ضربه کرنر به حریف داده می شود.

  1. فرایند

  • توپ باید ثابت باشد و از هر نقطه در محوطه دروازه توسط بازیکن تیم مدافع ضربه زده شود.
  • توپ در بازی است هنگامی که به آن ضربه زده می شود و به وضوح حرکت می کند.
  • تا زمانی که توپ در بازی باشد، حریفان باید خارج از محوطه جریمه باشند.
  1. تخلفات و مجازات ها

اگر بعد از اینکه توپ در بازی قرار گرفت، زننده ضربه قبل از اینکه بازیکن دیگری توپ را لمس کند دوباره توپ را لمس کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود. اگر ضربه زننده مرتکب تخلف هند شود:

یک ضربه آزاد مستقیم اعلام می شود.

یک ضربه پنالتی در صورتی اعلام می شود که تخلف در محوطه جریمه ضربه زننده رخ داده باشد، مگر اینکه ضربه زننده دروازه بان باشد، در این صورت یک ضربه آزاد غیر مستقیم اعلام می شود.

اگر هنگام زدن ضربه دروازه، حریفان در داخل محوطه جریمه حضور داشته باشند زیرا وقت ترک آنجا را نداشتند، داور اجازه می دهد بازی ادامه یابد. اگر حریفی که هنگام زدن ضربه دروازه در محوطه جریمه است، یا قبل از جریان بازی وارد محوطه جریمه شود و توپ را لمس کند یا بر سر تصاحب توپ تلاش کند، ضربه دروازه دوباره تکرار می شود.

اگر بازیکنی قبل از اینکه توپ در بازی به جریان بیفتد وارد محوطه جریمه شود و خطا کند یا توسط حریف مورد خطا قرار گیرد، ضربه دروازه دوباره زده می‌شود و ممکن است بسته به تخلف، اخطار یا اخراج در نظر گرفته شود.

برای هر تخلف دیگری، ضربه دروازه دوباره تکرار می شود.

قانون 17 - ضربه کرنر

یک ضربه کرنر زمانی اعلام می شود که کل توپ از روی خط دروازه، روی زمین یا در هوا، آخرین بار با بازیکن تیم مدافع برخورد کرده باشد و گلی به ثمر نرسد.

یک گل ممکن است مستقیماً از ضربه کرنر به ثمر برسد، اما فقط در مقابل تیم مقابل. اگر توپ مستقیما وارد دروازه ضربه زن شود، یک ضربه کرنر به حریف داده می شود.

  1. فرآیند

  • توپ باید در ناحیه کرنر و در نزدیکترین نقطه ای که توپ از روی خط دروازه عبور کرده است قرار گیرد.
  • توپ باید ثابت باشد و توسط بازیکن تیم مهاجم زده شود.
  • توپ هنگامی در باز یاست که به آن ضربه زده می شود و به وضوح حرکت می کند. نیازی به ترک ناحیه کرنر نیست.
  • تیرک پرچم کرنر نباید جابجا شود.
  • حریفان باید حداقل 9.15 متر (10 یارد) از قوس کرنر تا زمانی که توپ در بازی باشد باقی بمانند.
  1. تخلفات و مجازات ها

اگر بعد از اینکه توپ در بازی قرار گرفت، ضربه زننده قبل از اینکه بازیکن دیگری توپ را لمس کند دوباره توپ را لمس کند، یک ضربه آزاد غیرمستقیم اعلام می شود. اگر ضربه زننده مرتکب تخلف هند شود:

  • یک ضربه آزاد مستقیم اعلام می شود.
  • یک ضربه پنالتی در صورتی اعلام می شود که تخلف در محوطه جریمه ضربه زننده رخ داده باشد، مگر اینکه ضربه زننده دروازه بان باشد که در این صورت یک ضربه آزاد غیر مستقیم اعلام می شود.

اگر بازیکنی در حالی که ضربه کرنر را به درستی میزند، عمداً توپ را به سمت حریف بزند تا دوباره با توپ بازی کند (اما نه با بی‌احتیاطی یا با استفاده از نیروی بیش از حد) داور اجازه می‌دهد بازی ادامه یابد.

برای هر تخلف دیگری، ضربه دوباره زده می شود.

مترجم: نوید کلانتری

دیدگاهتان را بنویسید